Unni ble oppdaget på Smuget

TØFF BLOMSTERPIKE: Unni Wilhelmsen ble først kjent med låta «Won't Go Near You Again».

TØFF BLOMSTERPIKE: Unni Wilhelmsen ble først kjent med låta «Won't Go Near You Again». Foto: Foto: Lars Weimoth

Med den såre og sterke superlåten «Won’t Go Near You Again» fikk Unni Wilhelmsen et navn nærmest over natta. Låtkonkurransen «Bandwagon» gir deg samme mulighet.

Klikk på bildet for å forstørre.

TEATERLIV: Unni Wilhelmsen bærer flere hatter i sitt artistliv. Selv om mange ikke har hørt eller sett henne på en stund, er hun i full aktivitet med teateroppsetninger på Oslo Nye, plateutgivelse og konserter. Hennes beste råd til vordende band og musikkartister er å skrive gode låter, og å lære seg å skrive riktige selvangivelser. Foto: Foto: Lars Weimoth

Klikk på bildet for å forstørre.

MUSIKKMANN: Finn Bjelke «oppdaget» Unni. arkivfoto Foto: Arkivfoto

Bandwagon

OSLO: Unni Wilhelmsen har nå spilt over 1.500 konserter i inn- og utland, og gitt ut åtte plater.Kollektivt hakeslepp

Låten var på demoen som havnet i hendene på Ole «Ole I’Dole» Evenrud hos plateselskapet PolyGram.

Før dette møtet hadde musikkjournalist og radioprater Finn Bjelke hvisket Evenrud noen klingende ord om den unge jenta med den vakre stemmen han hørte under et «Åpen mikrofon» arrangement i Viseklubben.

Bjelke husker det som om det var i går:

– Det kollektive smellet fra 73 haker som traff bordplatene da Unni begynte å synge fikk selv en tilnærmet tonedøv musikkjournalist til å skjønne at dette var noe helt spesielt. Etter konserten og godt forfrisket tok jeg den klassiske «Har du en demo? Jeg må spille dette for noen jeg kjenner» – og så gjorde jeg det … Jeg er litt forelsket ennå, sier Finn Bjelke.

Finn Bjelke

MUSIKKMANN: Finn Bjelke «oppdaget» Unni.

En låt må ha en melodi som står på egne bein, kunne spilles på kassegitar og nynnes i heisen uten instrumenter. Låten må ha en egen vilje
Unni Wilhelmsen, artist

Lars Vaular: – Sett deg mål og jobb knallhardt

En Askepott i arbeid

Unni tenker tilbake på disse viktige dagene på midten av 90-tallet.

– Det er en liten Askepott-historie. Ole Evenrud var helt stille da jeg spilte låtene for ham på kontoret hans. Tittet bare ut av vinduet. Jeg tenkte at han virket uinteressert, men det var han jo ikke, sier Unni om seansen hos PolyGram-sjefen.

Unni driver nå sitt eget plateselskap (St. Cecilia Music), er ute med sin åttende plateutgivelse, skal ut på veien i regi av Rikskonsertene, er musiker på Oslo Nye, har varmet opp for Katzenjammer i Europa og spilt i bandet til Sissel Kyrkjebø. En hardtarbeidende musiker og artist.

Stå på egne bein

Hun synes det er vanskelig å gi råd til unge, håpefulle musikere og band som vil opp og fram. Etter en lengre tenkepause kommer hun likevel opp med ganske mye:

– Skriv gode låter. Og lær deg å fylle ut selvangivelsen riktig. Ikke lat som du ikke vet hva moms er, sier hun i smilende alvor og legger til:

– En låt må ha en melodi som står på egne bein, kunne spilles på kassegitar og nynnes i heisen uten instrumenter. Låten må ha en egen vilje.

– Og har du ikke tilgang på flust av penger, bruk god tid på låtene og plateutgivelsen.

Hør alle Bandwagon-bidragene her. Husk å stemme på dine favoritter!


LES OSGÅ:

Nå kan du lytte og stemme

Bandwagon lager 12 musikkfester på to dager

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.