RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Unnskyld politifolk!

nn 16. august i fjor skrev vi en leder om det vi kalte "tragisk ansvarsfraskrivelse fra sykehusledelsens side" i etterkant av at Ali Haji Mohamed Farah ble etterlatt hardt skadd i Sofienbergparken. I denne lederen kritiserte vi også politiets og ambulansepersonellets opptreden på stedet. I forrige uke ble det lagt frem en fersk vurdering fra Likestillings- og diskrimineringsombudet, som på eget initiativ tok opp spørsmålet om politiets opptreden i Sofienbergparken 6. august 2007, og om denne var i strid med diskrimineringsloven. Likestillings- og diskrimineringsombudet finner ikke at det er grunn til å tro at etnisitet har hatt betydning for politiets opptreden, og at politiets handlinger ikke er i strid med diskrimineringsloven.
nn Lokalavisen synes initiativet fra ombudet var riktig og viktig. Og vi tar inn over oss at ikke alle aktørene i Sofienbergparken fortjente den kritikken vi ga uttrykk for. Det er gledelig at politiets opptreden tåler en slik gransking. Gledelig er det også at politiet i Oslo har opprettet en stilling som mangfolds- og minoritetsrådgiver den første i sitt slag i politietaten. En viktig del av jobben som rådgiver i minoritetsrelasjoner, er å bistå Oslo politidistrikt i utfordringer relatert til etniske problemstillinger. I tillegg står kontakt med ulike minoritetsmiljøer i hovedstaden sentralt. Å behandle alle innbyggere i Oslo likt uavhengig av kjønn og etnisitet og sosial status er en daglig utfordring. En rådgiver alene gjør ikke den store forskjellen. Men det vitner om et riktig fokus.
Likestillings- og diskrimineringsombudet finner ikke at det er grunn til å tro at etnisitet har hatt betydning for politiets opptreden

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere