Unnslapp døden, mistet vennen

Drilon Krasniqis bil ble fullstendig maltraktert (innfelt) etter møtet med tankbilen i Ungarn. Kameraten døde, og Drilon ble hardt skadet i ulykken.

Drilon Krasniqis bil ble fullstendig maltraktert (innfelt) etter møtet med tankbilen i Ungarn. Kameraten døde, og Drilon ble hardt skadet i ulykken. Foto: Foto: Mimoza Haklaj/Privat

En sovende ungarsk tankbilsjåfør snudde livet på hodet for 23 år gamle Drilon. Nå kjemper han hver dag for å få tilbake livet han hadde før ulykken.

Sjåføren som kjørte tankbilen sovnet bak rattet og kjørte rett på bilen til både Krasniqi og vennen hans. Krasniqi havnet under tankbilen og endte under motoren til bilen. Kameraten omkom. Foto: Foto: Privat

Drilon Krasniqilig fikk utallige mange skader av bilulykken, blant annet indre blødninger på grunn av brudd i bekkenet, brudd i venstre fot, flisebrudd i venstre legg og høyre fot var forbrent. Foto: Foto: Mimoza Haklaj

STOVNER: – Jeg var klinisk død, og det er et mirakel at jeg lever, sier Drilon Krasniqi (23) fra Stovner.

En fredagskveld i august i fjor kjørte han den lange veien fra Kosovo til Norge sammen med familien og en venn. I Ungarn skjedde ulykken som snudde livet til 23-åringen på hodet.

– Det var noe galt med bilen min så jeg måtte stoppe ved siden av veien. Mens jeg stod og så under panseret sammen med kameraten min, så jeg tankbilen komme kjørende mot oss. Jeg rakk ikke å gjøre noe, jeg tenkte bare at nå dør jeg, også så ble alt svart, sier Krasniqi.

Sjåføren som kjørte tankbilen sovnet bak rattet og kjørte rett på bilen til både Krasniqi og vennen hans. Krasniqi havnet under tankbilen og endte under motoren til bilen.

Skadene han ble påført var alvorlige, og han ble erklært klinisk død. Men det kunne gått verre; vennen hans døde på stedet.

LES OGSÅ: Pål Magnus var i koma etter alvorlig skiulykke. 11 måneder etter fikk han nye ski av Aksel Lund Svindal

– Jeg fant meg selv under lastebilen

– Jeg ser meg selv i en uendelig lang eng, det var utrolig varmt med masse høy og gress. Jeg svevde på en måte over åkeren, så våknet jeg opp av en følelse av noen som holder meg tilbake, forteller Krasniqi.

Krasniqi fikk utallige mange skader av bilulykken, blant annet indre blødninger på grunn av brudd i bekkenet, brudd i venstre fot, flisebrudd i venstre legg og høyre fot var forbrent.

– Da jeg våknet satt jeg fast under lastebilen med masse ledninger og kabler og gud vet hva som var festet i meg. Jeg våknet i panikk og begynte å rive av meg alt, det var veldig tøft, sier han.

Krasniqi har hatt det vanskelig etter ulykken.

– Men på den andre siden kunne jeg vært i en mye vanskeligere situasjon. Jeg kunne ha vært lam, jeg kunne ha mistet den ene foten, men det er fortsatt tøft fordi jeg tenker på konsekvensene av fremtiden hele tiden. Tenk om beinet mitt ikke blir bedre, tenk om jeg ikke kan komme tilbake i arbeid og fotball, sier Krasniqi og puster tungt.

LES OGSÅ: Ingunn er blant dem som er først ved bilulykker: – Er aldri redd på jobb

Frykter for fotballfremtiden

Ifølge Trygg Trafikk er trafikken en av de vanligste dødsårsakene blant ungdom mellom 15 og 24 år og dreper oftere enn vold, alkohol og sykdom. 109 ungdommer mellom 20 og 24 år ble drept eller hardt skadet i trafikkulykker i 2012.

Krasniqi var veldig aktiv før ulykken. Han spilte fotball i mange år og det er hans lidenskap. Han er redd for at han må gi det opp.

– Jeg har spurt flere overleger på A-hus om hva som kommer til å skje med meg i fremtiden og de fleste har sagt at jeg kommer til å spille fotball innen ett til to år. Men etter en siste sjekk hos legen, fikk jeg en uventet tilbakemelding. En lege sa at jeg kan glemme fotball i fremtiden. Plutselig så er det borte på et knips, sier Drilon og vender ned blikket.

LES OGSÅ: Sally (18): – I perioder har jeg vært min egen verste fiende

– Jeg puster, jeg lever

Drilon Krasniqi har vanskeligheter med å sove på grunn av skadene ulykken har forårsaket. Han tar medisiner for å komme gjennom nettene.

– Jeg drømmer om hva som skjedde på ulykkesstedet, jeg ser ansiktet til kameraten min og jeg tenker veldig mye på hva jeg kunne ha gjort annerledes under ulykken, men jeg kunne ikke gjøre noe, jeg var ikke i stand til å gjøre noe.

Selv om frykten for fremtiden river i han, er Krasniqi også positiv.

– Dette kommer til å gå bra, jeg puster, jeg lever og de som er glade i meg de er fortsatt rundt meg. Da er det ikke noe problem.

LES OGSÅ:

Anne Grethe ble skutt av eksmannen og Turid ble knivstukket på trikken. Nå takker de blodbanken for at de lever

Marita: – Mobberne har sagt unnskyld

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.