RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Uoversiktlig Furulund-kryss: – Vanskelig for barna

Foreldre er nervøse for krysset på Furulund, som de mener er uoversiktlig og lite forutsigbart.

FURULUND: – Jeg har sett eksempler på flere nesten-ulykker. Det er vanskelig for barn å orientere seg med biler som kommer fra mange kanter og kryssende trikk, sier småbarnsmoren Cecilie Smith–Christensen.

Trikken krysser i to spor Vækerøveien. Bestumveien krysser samme vei rett nedenfor trikkeholdeplassen, hvor trafikk sluses inn i Vækerøveien fra to retninger. Rett overfor trikken kommer Furulundsveien. Alle disse blir regulert gjennom bunter av trafikklys.

Bomløsning

– Her er det mange krysningspunkter som barn og andre må forholde seg til. Bilister som kommer ovenfra Vækerøveien i rushet og ned mot trikkelinjen blir stående og stange når trafikklyset skifter. Da er det for eksempel ikke mulig å se trikken som kommer rundt svingen. Det samme kan skje med syklende eller gående som kommer ned det smale fortauet mot kryssende trikk. Jeg skulle ønske det kom en bomløsning for trafikantene som sikret denne krysningen på begge sider, sier Smith-Christensen

Hun har flere foreldre med seg på dette ønsket.

Skape trygghet

Til stede er også leder av byutviklings- og samferdselskomiteen i Bydel Ullern, Roger Mollan–Olafsen.

– Her kommer det også syklister i stor fart og det er mange ulike trafikanter blandet sammen i et uoversiktlig kryss. Jeg vil ta dette i dialog med Bymiljløetaten. Jeg ser poenget, uten at jeg er sikker på om bom er den beste løsningen. Målet er likevel å skape større trygghet, sier Mollan–Olafsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere