*Nettavisen* Nyheter.

Upopulære bilvrak

Næringsdrivende og beboere i Sand- stuveien er forarget over alle bilvrakene som okkuperer parkeringsplassene langs veien i ukesvis.

BRATTLIKOLLEN: I Sandstuveien er det fri parkering uten tidsbegrensning. Det er flott for mine kunder, men et problem når veien fylles opp med bilvrak, sier Tove Hagen, eier av Kalotten frisør. Trafikksikkerheten i denne delen av Sandstuveien blir kraftig redusert av bilene som sperrer for sikten. Å krysse veien ved T-banen er risikofylt, fordi man ikke ser om det kommer biler kjørende.
Tove Hagen har drevet frisørsalong i Sanstuveien i syv år. De siste årene har kundene hennes til tider hatt problemer med parkering da veien er full av gamle biler som skal til Afrika. Bilene står både med og uten skilter, og noen kan stå i flere måneder før de fjernes.
Flere av mine kunder er eldre mennesker som har problemer med å gå. Når de kommer hit med drosje, hender det at sjåføren må parkere langt nede i Sandstuveien for å følge kunden opp til salongen. Både sjåførene og kundene klager til meg over dette, sier Hagen.

Ikke ulovlig

Bilene eies av afrikanere som bor i Sandstuveien. De kjøper biler som skal vrakes, og sender de til forskjellige afrikanske land, som for eksempel Togo, sier Geir Wilhelm Sandvold, ordenssjef ved Manglerud politistasjon.
Rett før jul undersøkte politiet huset hvor afrikanerne bor, og tok med seg åtte personer til politistasjonen. Årsaken var mistanke om brudd på utlendingsloven. To av personene ble sendt ut av landet for ulovlig opphold. Huset de leier er i forskriftsmessig stand, ifølge ordenssjef Sandvold.
Når det gjelder bilene som okkuperer parkeringsplassene i Sandstuveien og i området rundt, vil vi prøve å få til en avtale med eierne. Det vil være til det beste for alle parter. Dette er en sak vi arbeider med, og vil følge opp, sier Sandvold.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag