Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

UPS penger var alfa omega

Trond Johannesen (t.v) tar i mot sjekken på 320 000 kroner av Thomas Knechtel fra UPS.
Trond Johannesen (t.v) tar i mot sjekken på 320 000 kroner av Thomas Knechtel fra UPS.
UPS Foundation donerte tirsdag 320 000 kroner til Røde Kors-prosjektet Uterom. Og med de pengene kan prosjektet leve videre etter de kriteriene som de ønsker å legge opp til videre.

De frivillige i aksjon: Rigmor Jantzen (t.v) og barnevernstudent Anne Fjulsrud er fornøyd med det flotte tiltaket som skjer hver tirsdag på ORKIS. Foto: Andreas Lindbæk

Lærer mye: Kvinnene får hjelp til å lære norske kulturer: Foto: Tore Krister Gulbrandsen

Ungene er med. Foto: Tore Krister Gulbrandsen

Finerudlekene. Foto: Tore Krister Gulbrandsen

GRØNLAND Ja, de pengene fra UPS var alfa omega. Nå kan vi fortsette med de prosjektene vi ønsker å legge opp til dette året. Uten denne donasjonen hadde ikke vi hatt muligheten til dette, sier prosjektleder for Uterom, Elisabeth Dahl Hansen, til Østkantavisa.

Første gang i Norge

Å hjelpe til i samfunnet har lenge vært en viktig del av UPS sin oppfatning av hvordan man skal drive forretning. UPS opprettet The UPS Foundation i 1951 for å bidra til samfunnsnyttige formål, både i form av frivillig arbeid og pengestøtte.

The UPS Foundation deler hvert år ut midler til veldedige formål. I 2007 ble 1 560 000 dollar donert bort til forskjellige mottakere over hele verden.

I går overrakte UPS Manager i Norden, Thomas Knechtel, sjekken på 46 500 dollar til Røde Kors - altså i overkant av 320 000 norske kroner. Og han likte det han så på kvinnekafeen ORKIS tirsdag.

Dette er et prosjekt som fyller alle våre krav for støtte. Hele denne organisasjonen er basert på frivillighet og de driver det veldig bra. Vi i UPS er glad for å kunne støtte dette prosjektet, sa Thomas Knechtel til Østkantavisa.

Distriktsleder i Oslo Røde Kors, Trond Johannesen, er stolt over arbeidet som er lagt ned i Uterom og at akkurat dette prosjektet i Norge for første gang får støtte av UPS.

Det er en stor begivenhet. Vårt gode nettverk har fått fortalt om prosjektet og det er et eksempel å etterfølge for andre bedrifter, sa han til Østkantavisa etter utdelingen tirsdag.

Viktig tilbud

Pengene vil gå til prosjektet Uterom, som er igangsatt av Kvinnekafeene hos Oslo Røde Kors . Kvinnekafeene er et uformelt forum for kvinner i alle aldre, i hovedsak for innvandrerkvinner som ønsker en sosial møteplass.

Uterom er kort fortalt en utendørsaktivitet for kvinner, der fokuset ligger på å bruke naturen til å motivere og hjelpe kvinner av innvandrerbakgrunn til å utvide nettverket sitt, og samtidig lære mer om den norske kulturarven.

Hver tirsdag samles de på ORKIS i Grønland fra klokka 10 til 14. Her har de mange forskjellige aktiviteter som kvinnene kan benytte seg av.

Hver uke er det mange kvinner og barn innom. Vi har 15 frivillige som er delaktige. Vi har forskjellige aktiviteter, men det er kafeen som er i sentrum. Vi bytter på å lage mat, så det er mange kulturer som er representert når vi spiser, sier Elisabeth Dahl Hansen.

Hun opplyser at kvinnene kan trene, bruke symaskin, bygge nettverk, lære språk, få tilbud om kurs og mye mer på kafédagene hver tirsdag året gjennom.

Pengene var viktig

Oslo Røde Kors driver fire Kvinnekafeer i Oslo. På ressurssentrene i Groruddalen, på Mortensrud, på ORKIS og på MARTE Nettverkssenter for eneforsørgere.

Nå er hun utrolig glad for støtten de har fått fra UPS, siden de kan opprettholde de årlige turene de organiserer.

Vi arrangerer seks turer i året. I fjor hadde vi blant annet egen sansedag i skogen, kanotur og skitur i vinterferien. Turene er meget populære og det er alltid fullt. Med de pengene vi fikk nå kan vi videreføre ideologien vår, sier en glad Elisabeth.

Unge og gamle frivillige

Hver tirsdag blir kvinnene tatt imot av 15 frivillige. Og det er både unge og gamle som er representert.

Det er mange som har praksis hos oss. Dermed er også studentene representert, sier Elisabeth.

Under utdelingen var barnevernstudent Anne Fjulsrud en av de frivillige som hjalp til i kafeen.

Jeg har praksis her. Det som er så fint med denne kafeen er at det alltid er bra stemning her. Kvinnene virker som å kose seg her, sier hun og får støtte fra Rigmor Jantzen som har vært frivillig i to år.

Det er en skikkelig spennende plass og det er skikkelig gøy å se hvor engasjert kvinnene er. Vi har det veldig hyggelig sammen, avslutter Rigmor Jantzen.

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!