RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Uranienborg-elever går til streik


Embla Simonsen (12, foran), Paula Simonsen (12), Philip Alexander Grøstad (10) og Philip Richard Hellum (11) lager bannere for å protestere mot kommunens planer for Uranienborg skole. – Urra er best, mener Philip Alexander.
Embla Simonsen (12, foran), Paula Simonsen (12), Philip Alexander Grøstad (10) og Philip Richard Hellum (11) lager bannere for å protestere mot kommunens planer for Uranienborg skole. – Urra er best, mener Philip Alexander. Foto: Foto: Gunn Benjaminsen
Foreldre og elever raser over kommunens planer for Uranienborg skole. Beskjeden er klar: – Ikke rasér Urra!

URANIENBORG: – Jeg fatter ikke hva politikerne tenker på! sier leder av Foreldrerådets arbeidsutvalg (FAU) ved Uranienborg skole, Inger Schjoldager.

 
 

 

Det er allerede trangt. Hvordan skal det bli plass til enda flere?

I Skolebehovsplan 2012-2022 foreslår kommunen å gjøre Uranienborg om til en ren barneskole, mens ungdomsskoleelevene deles mellom Majorstuen og Rusløkka.

Skolen har i dag 599 elever, og kapasiteten skal etter planen utvides til 840 elever.

Hensynet til at de minste barna skal få gå på skole i nærmiljøet, selv om det er befolkningsvekst, er bakgrunnen for den foreslåtte omleggingen.

– Det er allerede trangt. Hvordan skal det bli plass til enda flere? spør Schjoldager.

Tar barna ut i streik

Flere hundre møtte opp til et allmøte i forrige uke, hvor foreldrene besluttet å ta barna ut i streik onsdag 9. november. De har også startet en underskriftskampanje og en Facebook-gruppe i protest mot planene.

Begge har fått stor oppslutning. På Facebook har denne siden mandag formiddag rundt 1100 som «liker» siden, mens 738 underskrevet kampanjen på nett.

– Vi føler at vi ikke blir hørt, og derfor går vi mer drastisk til verks, sier Schjoldager.

Bannere Embla og Paula Simonsen, Philip Grøstad og Philip Hellum har lagd bannere mot omleggingen av skolen.

– Urra er best! mener Philip Grøstad.

Tiåringen har et poeng: Uranienborg skole oppnår gang på gang gode resultater på de nasjonale prøvene. FAU-lederen stiller seg uforstående til hvorfor kommunen vil gjøre så store endringer av en god skole.

– Uranienborg rammes mye hardere enn naboskolene Ruseløkka og Majorstuen, hevder Schjoldager.

Må ha 18.400 skoleplasser

Kommunen anslår at behovet for nye skoleplasser i Oslo vil være 18.400 innen 2022.

Harald Øvland, direktør for skolebygg i Oslo kommune, skriver i en e-post at Uranienborg skole i dag har vesentlig mer plass enn arealnormen tilsier gitt antall elever.

Øvland forsikrer at skolen fortsatt skal ha spesialrom for musikk, kunst og håndverk og mat og helse etter omleggingen og at skolen vil ha gode forutsetninger for å få gode læringsresultater.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere