RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Uranienborg kirke får 18 millioner


Uranienborg kirke får nå også en etterlengtet oppussing av inventar og innendørs bygningsmasse. FOTO: ARKIV
Uranienborg kirke får nå også en etterlengtet oppussing av inventar og innendørs bygningsmasse. FOTO: ARKIV
Uranienborg kirke har vært gjennom en gigant-oppussing utvendig. Budsjettforliket i rådhuset mandag betyr oppgradering også innendørs.

OSLO/URANIENBORG: De fire borgerlige paritene i rådehuset kom mandag denne uken til enighet om neste års budsjett for Oslo kommune.

– Kirkevedlikeholdet økes med til sammen 23 millioner. Dette gir rom til innvendig totalrehabilitering av Uranienborg kirke, opplyser Krfs David Hansen.

Det bevilges til sammen 42,5 millioner kroner til investeringer på idrettssektoren. . Det skal bygges fire nye kunstgressbaner for 22,5 millioner på Tørteberg (Marienlyst), Valle Hovin, Holmlia og Dælenenga, og det bevilges 4 millioner til universell utforming av idrettsbygg.

– Det er helt fantastiske nyheter, sier styreleder i Frigg, Erling Fossen.

– Akkurat nå holder vi på å planlegge treningstid for alle lagene, og vi kan jo ikke tilby alle som vil treningstid på Friggfeltet, det har vi ikke plass til. Så at vi nå får en ny bane er vi utrolig glade for, sier han, og presiserer at Frigg først er i mål når Frogner Stadion er i mål, og A- laget kan spille der.

Samarbeid

Budsjettforliket viderefører det gode budsjettsamarbeidet mellom Høyre, Frp, Venstre og KrF i Oslo, uttaler de fire paritiene i en pressemelding mandag uettermiddag:

– Dette budsjettforliket gjør kommunen i stand til å møte byens utfordringer der behovene er størst, og på en bedre måte, sier gruppelederne for de de fire borgerlige partiene Høyres Eirik Lae Solberg, KrFs Aud Kvalbein, Frps Mazyar Keshvari og Venstres Ola Elvestuen.

Satser på skole

Skolebudsjettet økes med 68,5 millioner. Undervisningen i grunnskolen styrkes med 40 millioner, og innenfor denne rammen er det bl.a. lagt inn en ekstra uketime for ytterligere styrking av undervisningen på barnetrinnet, sammenlignet med statens norm. I den videregående skolen settes det av 8 millioner til styrket undervisning. Spesialundervisningen i grunnskolen økes med 4 millioner på egne bostedskoler. Det settes videre av 2 millioner til oppfølging av pedagogisk personell med ansvar for barn med nedsatte funksjonsevner. Lærerløftet Oslo økes med 5 millioner, slik at den samlede rammen på dette området øker til 20 millioner. Videre bevilges 8 millioner til gratis leksehjelp. Akuttvedlikeholdet i Oslo skolen er styrket med 40 millioner.

Bydelsrammen er økt med 40 millioner. I tillegg er de fire partiene enige om å skjerme bydelene for økte sykehjemspriser ved at det bevilges 180 millioner kroner for å finansiere en generell prisreduksjon på alle sykehjemstilbudene i Oslo, og som innebærer en tilsvarende mindreutgift for bydelene. Kjell Veivåg i Venstre er særlig fornøyd med at mye av kulturlivet har fått ekstra penger, takket være hans partis innsats i budsjettforhandlingene. Blå har fått tilbake støtten, som H og Frp fjernethelt i sitt opprinnelige budsjett.

– Blå er på plass med 450.000 kroner. Kommunen gir et signal om vi ønsker å ha dette tilbudet. De holder 300 konserter i året, sier Veivåg.

Les mer om denne

saken påside 18 og nett. www.lokalavisenfrogner.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere