*Nettavisen* Nyheter.

Ureglementert forskjønning

Høyenhallparken ser ikke pen ut etter at vellet har fått tilkjørt store mengder jord de vil planere gresset med. Bydelen og Friluftsetaten liker ikke at vellet har tatt seg til rette uten å informere dem som grunneiere først. FOTO: Nina Schyberg Olsen

Jordhaugene som plutselig dukket opp i Høyenhallparken skal brukes til å planere gresset. – Vi hjelper Friluftsetaten litt, sier Kjell Algarr i Høyenhall Vel.

HØYENHALL: I begynnelsen av forrige uke dukket det plutselig opp flere store jordhauger i Høyenhallparken. Grove hjulspor kombinert med regn har forvandlet det populære friområdet til et gjørmehav, og Nordstrands Blad har blitt kontaktet av flere som undrer seg over at parken plutselig blir brukt som dumpingplass for jord.

Ubrukelig

– Noen av haugene ble fjernet kort tid etter at de kom, men det er fortsatt store hauger igjen og parken er ubrukelig, uttaler en beboer i nærområdet.

Vellet står bak

Etter det Nordstrands Blad kjenner til kommer jorda fra en byggeplass i nærheten, og det viser seg at det er Høyenhall Vel som står bak.

– Vi er ikke involvert i noen dumping, men vi har fått litt gratis, fin jord til å planere plenene med, sier velformann Kjell Algarr.

– En forskjønnelse

Algarr vil ikke svare på om arbeidene er klarert med kommunen.

– Det som er greia er at vi legger jorda utover, så får vi fin plen til neste år. Det er litt kulete og hoppete der, så det er snakk om en forskjønnelse av parken. Jeg vil ikke uttale meg om detaljene, men jorda skal planeres ut når det blir tørt, sier Algarr.

– Dette er ingen stor greie. Vi bare legger på noen lass jord, til glede for alle store og små brukere.

LES OGSÅ: Ikke informert

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag