Gå til sidens hovedinnhold

Urespektabelt tøv

I følge Nettavisen hyllet Senterpartiets leder Åslaug Haga Groruddalen i sin tale fredag, og mente at folk er lykkeligere i Oslo øst enn på Frogner. Først og fremst fordi de har hyggeligere naboer. BU-leder Bjarne Ødegaard mener hun bør be om unnskyldning.

OSLO VEST: Når man spør, finner man ut at folk i Groruddalen er lykkeligere enn folk på Frogner, først og fremst fordi de har hyggelige naboer, det er mindre forskjeller og et godt fellesskap, sa Haga da hun talte til Sp-landsmøtet fredag. Haga viste til FAFOs levekårsundersøkelse som nylig viste at folk som bor i Groruddalen er lykkeligere enn folk i Oslo vest. Haga uttalte at hun mener en av grunnene er at folk er hyggeligere i øst enn i vest. Hun er opptatt av at nordmenn er for opptatte av lommebøkene sine enn andre bøker, og det paradoksale at andre undersøkelser viser at barn i Norge er mindre lykkelige enn andre barn i Europa.

Nestlederen i Venstre, Olaf Thommessen, bor på Vinderen. Han sier til Nettavisen at han synes utspillet fra Haga er pinlig. Han tror ikke at det er Hagas kritikk av Oslo Vest som vil spolere Sps planer ferske plan om å vinne velgere også i byene.


Forferdelig

BU-leder Bjarne Ødegaard i Bydel Frogner hadde ikke fått med seg Hagas meninger om Frogner før Lokalavisen ringte ham mandag.

Det er det mest forferdelige jeg har hørt fra en statsråd, sier en fullstendig overrumplet BU-leder som representerer Høyre.

Jeg omgir meg med bare hyggelige mennesker. Jeg har bodd her på Frogner hele livet mitt. At en statsråd som skal representere hele landet og hele Oslo går ut med et slikt angrep på et enkelt område av hovedstaden er for meg ubegripelig, sier Ødegård. Han inviterer gjerne Åslaug Haga med på en kaffetur i Oslo Vest. Han tar henne gjerne med til både Frogner, Røa og Vinderen for å la henne oppleve hyggelige folk i hyggelige omgivelser.


Målløs

Jeg må innrømme at jeg nesten blir helt målløs. Det er fullstendig uttillatelig at en statsråd prøver å stigmatisere en gruppe mennesker slik. Ekstra underlig siden hennes forgjenger Anne Enger Lahnstein bodde på Røa i veldig mange år. Hennes sønn er oppvokst på Røa, nå er han statssekretær. Er ikke dette hyggelige folk? Jeg tror det, sier Ødegaard.

Å komme med slike uittalelser går ikke an. Jeg håper Senterpartiet ikke får en eneste stemme fra Oslo vest. Hagas uttalelser sier mer om Senterpartiet enn noe annet. Jeg synes faktisk Åslaug Haga bør be alle i Oslo vest om unnskyldning, dersom hun er sitert riktig fra årsmøtetalen. For meg er det absurd å hevde at det er flere hyggelige mennesker i noen del av byen. Jeg har mange gode venner i Groruddalen, det bor flotte mennesker der også. Jeg har venner på Sagene og på Ullern også. Ja, over hele byen. Dette er bare urespektabelt tøv, mener BU-lederen og fortsetter: Jeg tror Senterpartiet kan glemme å gjøre det bra i Oslo med slike holdninger. Senterpartiet har jo velgere i Oslo Vest. Hva vil de si om sin leder som sier noe slikt?

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene