*Nettavisen* Nyheter.

Urframfører ny skive på Øya

Jaga Jazzist spiller i Middelalderparken.

Selveste Jaga Jazzist kommer til Middelalderparken i august for å urframføre sin nye skive.

MIDDELALDERPARKEN: Intet mindre enn ti av Norges up-and-coming jazzartister entrer altså scenen i Middelalderparken under årets Øyafestival.

Det er da klart for storslått jazzmusikk når Jaga urframfører materialet fra sin kommende plate. Dette skjer kun én gang foruten Øya, nærmere bestemt på jazzfestivalen i Molde.

Folkerikt

Jaga Jazzist er rett og slett en slags vugge for kommende jazzstjerner og det er ikke få av Norges største talenter innen sjangeren som kick-starta karrieren her. Blant annet trompetist og Sagene-beboer Mathias Eick, som uner by:Larm i februar ble tildelt StatoilHydro-stipendet har spilt med Jaga, og fjoråretslokale Øya-stjerne, Lama starta også karrieren her.

I årets utgave er det altså ti musikere som deltar, og inntektene fra opptredenen på Øya skal gjengen bruke til å finansiere plata som for tida gjøres klar.

Særegent

Jaga Jazzist ble starta i Tønsberg for 15 år siden. De har hele tida hatt et særegent uttrykk, som har hentet elementer fra jazz, rock og elektronika.

Debutalbumet «A Livingroom Hush» fra 2001 ble i sin tid utgitt av kredible Ninja Tune på det internasjonale markedet. Både denne og den mer elektroniske oppfølgeren «The Stix» fra 2002 vant en Alarmpris.

Hva som kommer i 2009 er foreløpig usikkert, men med ti musikanter på scenen blir det garantert ikke kjedelig!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.