RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Urframfører ny skive på Øya


Jaga Jazzist spiller i Middelalderparken.
Jaga Jazzist spiller i Middelalderparken.
Selveste Jaga Jazzist kommer til Middelalderparken i august for å urframføre sin nye skive.

MIDDELALDERPARKEN: Intet mindre enn ti av Norges up-and-coming jazzartister entrer altså scenen i Middelalderparken under årets Øyafestival.

Det er da klart for storslått jazzmusikk når Jaga urframfører materialet fra sin kommende plate. Dette skjer kun én gang foruten Øya, nærmere bestemt på jazzfestivalen i Molde.

Folkerikt

Jaga Jazzist er rett og slett en slags vugge for kommende jazzstjerner og det er ikke få av Norges største talenter innen sjangeren som kick-starta karrieren her. Blant annet trompetist og Sagene-beboer Mathias Eick, som uner by:Larm i februar ble tildelt StatoilHydro-stipendet har spilt med Jaga, og fjoråretslokale Øya-stjerne, Lama starta også karrieren her.

I årets utgave er det altså ti musikere som deltar, og inntektene fra opptredenen på Øya skal gjengen bruke til å finansiere plata som for tida gjøres klar.

Særegent

Jaga Jazzist ble starta i Tønsberg for 15 år siden. De har hele tida hatt et særegent uttrykk, som har hentet elementer fra jazz, rock og elektronika.

Debutalbumet «A Livingroom Hush» fra 2001 ble i sin tid utgitt av kredible Ninja Tune på det internasjonale markedet. Både denne og den mer elektroniske oppfølgeren «The Stix» fra 2002 vant en Alarmpris.

Hva som kommer i 2009 er foreløpig usikkert, men med ti musikanter på scenen blir det garantert ikke kjedelig!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere