RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Urimelig verneplan for Bygdøy»


 
  Foto: ARKIVFOTO

Plan- og bygningsetaten har lagt frem nok et verneforslag. Denne gangen er det den private eiendomsretten til beboerne på Bygdøy som skal tas!

Hele ti prosent av Bygdøy er foreslått vernet. Dette vil få store konsekvenser for over to hundre grunneiere som nå står i fare for å få båndlagt sine verdier og innskrenket sin eiendomsrett.

Fremskrittspartiet var det eneste partiet som stemte mot planen da den var på høring i bydelsutvalget. Alle andre partier stemte for. Jeg utfordrer nå disse partier til å forklare hvordan de har tenkt at de berørte grunneiere skal forholde seg videre til dette vedtaket.

LES FLERE MENINGER HER

I en tidligere sak som gjaldt fredning av en barnehage ved Vigelandsmuseet, uttalte bydelsutvalgslederen fra Høyre i denne avis, at Fremskrittspartiet er et parti som synes at alt som har med fredning å gjøre er latterlig.

Jeg vil gjerne snu dette latterlige (!) utsagnet. Høyre, og alle de andre partiene, stiller seg altså positive til å ta fra innbyggerne i Oslo, denne gangen 200 personer på Bygdøy – hvem vet hvem det skal gå ut over neste gang – deres private eiendomsrett.

Lurer i grunnen på om Ødegaard ville være like positiv til vern dersom det hadde vært hans eiendom og hus som ble beslaglagt.

Fremskrittpartiet ville ha kjempet for at bydelsutvalgslederen hadde fått beholde eiendomsretten over sin egen private hage også. Så latterlige er vi!

Ingvil Tybring-Gjedde
Bystyrekandidat Oslo Frp

LES FLERE MENINGER HER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere