*Nettavisen* Nyheter.

Urkraft fra Rita Lie

Hvor kommer energien vår fra? har lenge vært et spørsmål som har opptatt Rita Lie.

ST. HANSHAUGEN: I sin siste separatutstilling vil hun synliggjøre en stadig bevegelig urkraft, som hun finner i lyskilder, natur og mennesker.

Lørdag 4. mars er det vernissage på Galleri Ramfjord i Frydenlunds gate 17 på St. Hanshaugen.

Markante forandringer

Rita Lie er utdannet fra Kunstakademiet Trondheim, og har flere kollektiv- og separatutstillinger bak seg i Norge og Sverige. Galleri Ramfjord er det eneste galleriet i Oslo som har Lie fast representert, og hun er kunstneren som har vært lengst tilknyttet galleriet.

Det har gått to år siden Lies forrige separatutstilling, og det er markante forandringer i bildene. Denne utstillingen er mer abstrakt og fargerik enn den forrige, selv om landskap og natur fortsatt setter sitt preg på bildene. Der den forrige var mer melankolsk og innadvent, er bildene nå mer ekspressive, undrende og nysgjerrige.

Spekter av lys

Jeg er veldig inspirert av manetene som lever på 200 meters dyp, men besitter et utrolig spekter av lys og energi. Hvor kommer det fra?" undrer Lie. Og det er denne nysgjerrigheten hun vil formidle i bildene.

Jeg er også fascinert av innganger og utganger av forskjellige stadier eller faser, som hvordan vi går inn og ut av søvn. Hvor er vi når vi sover, hva er virkelig og ikke virkelig, og hvordan har våre erfaringer i søvnen forandret oss når vi kommer tilbake til utgangspunktet? spør kunstneren.

Lørdag 4. mars er det vernissasje mellom kl 12 og 15.
Ellers er galleriet i Frydenlunds gate 17 er åpent torsdager og fredager kl 12-18 og lørdager og søndager kl 12-15. Utstillingen varer til 26. mars.
Priser fra 5.000,- til 20.000,-

For mer informasjon og bilder, se galleriramfjord.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag