RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Urolig for Ullevål skole


Brakker/paviljonger er på vei fra Lindeberg skole og hit til Ullevål. Byrådet venter dem på plass innen 1. oktober.
Arkivfoto: Karl Andreas Kjelstrup
Brakker/paviljonger er på vei fra Lindeberg skole og hit til Ullevål. Byrådet venter dem på plass innen 1. oktober. Arkivfoto: Karl Andreas Kjelstrup Foto: ARKIVFOTO
For å få plass til alle Ullevål skole-elevene til høsten, skal brukte brakker – eller paviljonger – fra Lindeberg nå settes opp på skoletomten.

ULLEVÅL: I juni skrev NAB om Venstres bystyregruppe, som ba skolebyråden om status når det gjelder å løse kapasitetsproblemene ved Ullevål skole. Og nå har skolebyråd Torger Ødegaard (H) svart Venstre.

Lindeberg-brakker

– På grunn av innsigelser fra Byantikvaren, har det tatt lang tid å finne en midlertidig løsning for paviljonger ved Ullevål skole. Det er nå avklart at eksisterende paviljonger fra Lindeberg skole kan benyttes på Ullevål skole. Disse paviljongene kan oppføres raskere enn helt nye paviljonger, dvs. paviljongene antas å kunne stå ferdig 1. oktober 2010. Paviljongene vil gi plass til 100 elever i 4 klasserom, skriver blant annet skolebyråden i svaret til Venstre.

Prognoser

I tillegg nevner skolebyråden at det er flere skoleprosjekter i Nordre Aker til vurdering, og at en ny grunnskole skal avlaste Ullevål skole, samt andre skoler i området. Byråden nevner også at det er innsendt planskisse til Plan- og bygningsetaten i forhold til skolebygg i Ullevålsalleen 43, og som forventes på høring i august 2010. Det går også frem av brevet til Venstre at Utdanningsetaten nå også vurderer kapasitetsbehovet i området, med grunnlag i oppdaterte befolkningsprognoser.

– Skolen håndterer de midlertidige kapasitetsproblemene frem til paviljongene står ferdig satt opp. I denne fasen tas bl.a. bibliotek og andre spesialrom i bruk for å gi rom til alle elevene, skriver også skolebyråden.

- Er urolig

Venstres bystyregruppe, ved Kjell Veivåg, er urolig.

– Vi er urolige for elevers og læreres arbeidssituasjon til høsten. Nå gjelder det at paviljongene kommer på plass uten ytterligere forsinkelser, slik at minst mulig av skoleåret forsvinner på grunn av midlertidige løsninger og flytting. Denne saken viser hvor viktig det er å avklare skolesituasjonen på Ullevål. Venstre forventer at byrådet nå kommer med et langsiktig forslag basert på de vedtak som ble gjort i skolebehovsplanen. Vi kommer til å følge dette opp og ta nye initiativ dersom det er nødvendig, sier Veivåg til Nab.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere