RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Urolig trend


AVSLAPPENDE: Gynging skal ha en beroligende effekt, både på barn og voksne. Ole Anders Løge slapper av med sommerlektyre i en av IKEAs mer moderne gyngestolvarianter, Emmabo til kroner 295.
AVSLAPPENDE: Gynging skal ha en beroligende effekt, både på barn og voksne. Ole Anders Løge slapper av med sommerlektyre i en av IKEAs mer moderne gyngestolvarianter, Emmabo til kroner 295.
Med alle advarslene om farene ved et stillesittende liv, har gyngestolen fått sin renessanse.

Gyngebevegelsen hjelper hjernen med å sortere synsinntrykk, sier kommunikasjonsrådgiver i IKEA Norge, Christen Røhnebæk.

Dessuten bidrar den til å styrke kjernemuskulatur. Å sitte stille lenge sliter på kroppen.

Det er deilig å sitte litt i bevegelse, samtykker interiørarkitekt og og daglig leder i TiT Kunst & design, Tulla Gundersen.

Du ser jo at folk ønsker møbler med mulighet for bevegelse - mange sitter for eksempel og vipper på kjøkkenstolen. Fysioterapeuter anbefaler jo også stoler som gir mulighet for variasjon, fortsetter hun.

Gynging skal dessuten virke beroligende og stimulere kroppens produksjon av endorfiner. Kanskje er det derfor gyngingen følger oss livet gjennom - fra vugge, gjennom gyngehest, til den nedslitte bestemorstolen.

Men det er ingen grunn til å nøye seg med nedslitt arvegods for å få litt bevegelse i stua. De store merkevareprodusentene har tatt opp den gamle gyngestolen, og tilbyr nye, moderne varianter.

Så gjelder det bare å ikke la gyngingen ta overhånd, så trenden etterlater deg med en solid kul i bakhodet.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere