RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jan Gunnar Røise, Thorbjørn Harr og Mariann Hole møter publikum med tidsriktige strofer før helter og skurker inntar scenen og landet.
Jan Gunnar Røise, Thorbjørn Harr og Mariann Hole møter publikum med tidsriktige strofer før helter og skurker inntar scenen og landet. Foto: FOTO: ELLEN RØNNING

Urpremiere på Ti liv! på Torshovteatret 9. april

Torshovgruppa med manusforfatter og regissør Kjetil Bang-Hansen inviterer til et historisk, nasjonalromantisk og veldig humoristisk gjensyn med Norge anno 1942.

TORSHOV: Det er klart for Komilab nr. 3, Ti liv! Kjetil Bang-Hansen har laget en forviklingskomedie av beste merke, til gruppa som består av Mariann Hole, Jan Gunnar Røise og Thorbjørn Harr.

Trioen har også fått med seg Anders Mordal tilbake til påsken -42, samt et utall karakterer, kostymeskift og et anselig antall instrumenter.

Ta med bestemor!

– Ti liv! er som en kommentar til alle krigshistoriene vi har hørt fra 2. verdenskrig, som jo er «vår» krig, sier Mariann alias Lillemor, stykkets heltinne.

– Alle som har opplevd eller hørt historier og sett filmer fra krigen vil kjenne seg igjen både i handlingen, kostymene og scenebildet. Men vi har selvfølgelig vår tvist på det hele.

Vadmel og sælbu

Som Lillemor er Mariann velsignet med kun én rolle, i denne forestillingen som byr på mye mer enn ti liv.

– Hun er jo med i nesten alle scenene, men slipper i hvert fall tre lag med kostymer. Vi gutta fyker inn og ut i friskt tempo og forvandles på sekunder fra motstandsmenn til nazister til bønder til arbeidere og til motstandsmenn igjen. Og med autentiske kostymer blir det godt og varmt under flere lag vadmel og ull, sier Thorbjørn Harr og gliser bredt.

– Dette er godt, gammeldags teater, og regissør Kjetil kan alle triksene.

Levende musikk

Publikum møter skuespillerne allerede i foajeen, hvor det spilles tidsriktig taffel.

– Det blir både Pølsemaker, pølsemaker, På en grønnmalt benk i parken og annet godt og gammelt, sier Jan Gunnar Røise, en habil musiker ifølge Mariann Hole.

– Jan Gunnar og Torbjørn er musikalske talenter, mens jeg har måttet øve ganske mye for å få dreis på kontrabassen. Men det er gøy å være med i så mange ledd i forestillingene som vi er her på Torshov.

Røise, Harr og Hole er veldig fornøyde med unge torshovfolks oppslutning rundt teateret.

– Nå håper vi å få lokket de godt voksne hit også. Dette er et stykke som passer hele fjøla.

Jan Gunnar Røise håper å se samme generasjonsblanding i salen på Torshov som var å se da filmen om Max Manus gikk for fulle hus.

– Og ikke vent for lenge, Komilab nr. 2 gikk for halvfull sal første uke mens vi måtte avvise publikum de siste ukene. Og det er ikke noe gøy!

Ti liv! spilles ut mai.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere