RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FILM: Angela Labberton, Ann Hanssen, Betty Haugen mener breddefilmer på kino gir et unikt kulturinnblikk.
FILM: Angela Labberton, Ann Hanssen, Betty Haugen mener breddefilmer på kino gir et unikt kulturinnblikk. Foto: FOTO: JULIA FERNANDER SMIT

Uruguayansk tango og tyrkiske søtsaker

Urfolksproblematikk, tysk-tyrkisk komedie og uruguayansk tango står på plakaten når Film fra Sør og Deichmanske arrangerer gratis kino for seniorer.

LAMBERTSETER: Betty Haugen (66) og Ann Hanssen (74) fra Lambertseter er blant de tjuetalls gjestene som møtte opp til visning av filmen Xingu i forrige uke. De er begge ivrige kinogjengere og glade for ekstra innslag av gode filmvisninger i lokalmiljøet.– Vi er ikke typene som ser blockbusters fra Hollywood, sier Hanssen som så filmen Xingu på Symra.

Uvanlig bredde

– Det fine med festivalen er at den presenterer en bredde i uttrykk, sjanger og tema som man ikke finner på norske kinoer til vanlig. Den gir oss et innblikk i kulturer og tema vi ikke vet så mye om fra før, poengterer Haugen.

Filmen ble innledet med et foredrag om urfolk av Kirsti Bremer Fjær fra Deichmanske bibliotek.

Fortsatt mulighet

Fortsatt er det to muligheter igjen. I dag, tirsdag, klokken 11 serveres tyrkiske søtsaker i forkant av den tyrkisk-tyske sjarmkomedien Almanya og torsdag klokken 11 vises det uruguayanske dramaet The Delay.

– Hvis du vil ta med en venn, et barnebarn, en datter, er det helt greit. Det er fint å kunne reise til en annen del av verden uten å måtte dra lenger enn til senteret sier Angela Labberton fra Film fra Sør-festivalen.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere