*Nettavisen* Nyheter.

Usain Bolt lovpriser Oslo by

VENDER TILBAKE: Jamaicaneren Usain Bolt var i en klasse for seg under fjorårets 200-meter. BUL-gutten Jaysuma Saidy Ndure sikret andreplassen og kan få sin revansje til sommeren på 100-meteren. Foto: ARKIVFOTO:ANDERS HALVORSEN

Verdensstjernen Usain Bolt skal også denne sommeren løpe under Bislett Games. – Jeg gleder meg til å komme tilbake til den flotte byen, sier han i en pressemelding.

OSLO: Torsdag 7.juni står verdens største idrettsstjerne på startstreken for å løpe 100-meteren.


Usain Bolt har svært gode minner fra løpene under fjorårets Bislett Games og han skryter også av hovedstaden.

– Jeg gleder meg til å komme tilbake til Oslo og Bislett Games til sommeren og løpe 100 meter. Jeg har så mange gode minner fra denne flotte byen med det fantastiske stadionet. 200-meteren min i fjor på 19,87 var jeg skikkelig fornøyd med. Det viste seg at dette løpet var den nest raskeste 200-meteren jeg løp i fjorårssesongen, uttaler Bolt i en pressemelding.

Viktig oppkjøring

Stevnet på Bislett stadion er sju uker før det braker løs under OL i London og Bolt vil bruke tiden godt for å forsvare sine tre OL-gullmedaljer.

– Dette er et urolig viktig år for meg siden det er OL-år og jeg har som mål å forsvare de tre gullmedaljene fra Beijing. 100-meteren på Bislett 7. juni er et viktig skritt på veien mot det målet, sier Bolt.

– Forberedelsene mine har gått bra denne høsten. Jeg er skadefri, jobber hardt og alt går etter planen. Jeg håper å komme til Bislett godt forberedt og klar til å gjøre et topp løp.

Får Ndure sin revansje? Les også: Neste gang tar jeg Bolt

Superduell

Stevnegeneral Steinar Hoen sier til arrangørens hjemmeside at de jobber med å få en superstjerne til å konkurrere mot Bolt på 100-meteren.

– Jobben med å skaffe Usain en verdig motstander på Bislett 7. juni har allerede startet. Vi tar sikte på å signere en av de andre store sprinterne slik at vi kan få en superduell på 100 meter på Bislett, sier Steinar Hoen.

Hoen er glad for at superstjernen er klar og han er sikker på at Bolt også i år vil skape enorm interesse for arrangementet.

– Han er en person med en X-faktor helt utenom det vanlige, og de dagene vi hadde ham i Oslo i fjor var magiske, en positiv superstjerne helt uten stjernenykker, sier Steinar Hoen.

Les også: Oda møtte Bolt

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.