RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USAKLIG OM KIRKEHAUGSVEIEN

"Vill vest i Kirkehaugsveien" skriver Ullern Avis Akersposten i et stort oppslag 14. februar. I så fall er det ikke Plan- og bygningsetaten som skyter vilt. I billedteksten får vi videre høre at naboene har "avdekket en rekke saksbehandlingsfeil i byggesaken på denne eiendommen." Det er en vesentlig forskjell på å "avdekke" og "påstå".
Det påstås at etaten ikke reagerer når "naboene viser til at tomten hører inn under småhusplanens reguleringsbestemmelser, og at etaten godtar en helt annen reguleringsplan". Etter at søknaden om rammetillatelse var mottatt, var etatens første svar til søkeren at prosjektet måtte omarbeides i hht. småhusplanen, og at saken ikke ville bli viderebehandlet før revidert forslag var mottatt. Det reviderte forslaget er innenfor disse reguleringsbestemmelsene, hvis ikke hadde det ikke blitt gitt rammetillatelse. At prosjektet er i tråd med småhusplanen er også Fylkesmannens vurdering. Sjekking mot gjeldende reguleringsplan er for øvrig det første som gjøres i behandlingen av en byggesøknad.
Påstandene om at rammetillatelsen er gitt på feil grunnlag avvises.
Det er ikke riktig at etaten ikke er "villig til å se på Kirkehaugsveien". Etaten har vært på befaring i forbindelse med behandling av saken.
Det er heller ikke riktig at etaten "ikke er villig til å svare". Etaten har ingen plikt til å svare på alle typer private henvendelser i løpet av saksbehandlingen, og i det omfang det er her har etaten heller ingen mulighet til å gjøre det. Alle henvendelser som er mottatt som følge av nabovarslene er imidlertid vurdert og følger saken. Innholdet i de fleste henvendelsene er i stor grad gjentatt som anførsler i klagene på vedtaket om rammetillatelse. Samtlige klager er nøye gjennomgått, vurdert og kommentert av etaten, og deretter oversendt Fylkesmannen til avgjørelse, i tråd med vanlig saksbehandling. Fylkesmannen har behandlet de påklagede forhold og avvist dem, og dermed stadfestet PBE's avgjørelse.
Det er helt legalt at eiendommer skifter eier og at det underveis kan bli nye personer som tiltakshavere. Det er etaten uvedkommende. Tillatelser og avslag i byggesaker er knyttet til byggeprosjektet, ikke eier/tiltakshaver. Godkjennelse av ansvarlig søker er knyttet til de personer som inngår i et firma. Omorganisering eller skifte av firmanavn er etter etatens mening uten betydning, ettersom godkjennelsen gjelder de samme personene. Det er reist spørsmål om dette i denne saken, og det er nå opp til Fylkesmannen å avgjøre.
I forbindelse med en omgjøringsbegjæring fra naboene er det tatt opp spørsmål om veien som det blir for omfattende å omtale her. Kort skal det imidlertid fastslåes at etter etatens mening er Kirkehaugveien åpen for alminnelig ferdsel. En rekke forhold gjennom mange år underbygger dette synet. Veispørsmålet er imidlertid nå til behandling hos Fylkesmannen, og etaten avventer vurderingen.
Vi konstaterer for øvrig at Ullern Avis Akersposten trykker påstander om "ulovlige forhold ved saksbehandlingen", "ulovligheter knyttet til denne byggesaken", at det er "gitt flere feilaktige opplysninger i saken" osv., uten at etaten får anledning til å kommentere påstandene, og uten at det kreves at de som fremmer påstandene har noen dokumentasjon. Det er en nokså spesiell form for journalistisk praksis.

Dagny Gärtner Hovig,
informasjonssjef Plan- og bygningsetaten

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere