*Nettavisen* Nyheter.

Usentralt og dyrt

God standard er ofte grunnen til at utleiere av sokkelleiligheter på Nordstrand krever noe høyere utleiepris selvom beliggenheten verken er sentral og eller i nærheten av offentlig kommunikasjon. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Inviso

Sokkelleilighetene på Nordstrand ligger ofte på en ganske høy utleiepris tross lang avstand til kollektivtransport og sentrum.

Klikk på bildet for å forstørre.

BOLIGTIPS: Gjør litt research og lei en bolig som passer din lommebok råder Nikolaos Farmakis fra Utleiemegleren.

NORDSTRAND: – Det skyldes ofte at sokkelleilighetene holder samme høye standard som resten av boligen, forteller kommunikasjonssjef i Utleiemegleren Nikolaos Farmakis.– Disse boligene leies ofte av småbarnsfamilier med noe bedre økonomi som har tilgang til bil og vil bo i litt finere omgivelser.

Beliggenheten avgjør prisen

Farmakis forteller at det generelt er beliggenhet som er avgjørende for utleieprisen.

– Hvis du har en beliggenhet som er i nærheten av et upopulært område faller prisen, men hvis du derimot har utleiebolig som ligger ved et populært område så stiger prisen.

– Prisen stiger også når det er i nærheten av gode kollektivtransportmuligheter. Eksempelvis på Nordstrand må det være kort avstand til bytrikken, sier han.

Kravstore leietakere

Farmakis forteller at leietakeren ofte er mye mer kravstor enn en som skal kjøpe leilighet.

– Den nye leietakeren er gjerne mer sofistikert og vil helst plukke på øverste hylle. Folk som skal leie tenker ofte at de i hvert fall vil ha det fint mens de leier og er ofte villige til å betale ekstra for å få til det. Derfor er det et så stort trykk i sentrumsnære boliger.

Bra med prisvariasjon

Kommunikasjonsjefen i Utleiemegleren opplyser at de høyeste boligprisene fortsatt er å finne på Oslo vest, og så faller det bare utover i byen.

– Vi har jo litt lommer her er der hvor det stiger igjen, men prisene faller for eksempel ganske mye i områder som Søndre Nordstrand og Stovner, men det er jo bare bra.

– Da kan den kategorien som har økonomi i det segmentet, leie i de områdene. For eksempel store barnefamilier med anstrengt økonomi, innvandrere eller nyetablerte. De går gjerne for de litt mer rimeligere leilighetene i utkanten av byen, forteller Farmakis til Nordstrands Blad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.