Gå til sidens hovedinnhold

Usikker på fremtiden

Etter fire sesonger i Furuset, vet ikke hockeytrener Aki Mykkänen hvor han havner neste sesong.

Jordal: Furuset røk ut av sluttspillet da VIF også vant den fjerde kampen i kvartfinalen. Furuset ledet tre ganger, men VIF kom tilbake og vant 53. Men nyopprykkete Furuset gjorde alle tips til skamme som klarte å nå sluttspillet.
Vi ble tippet på bånn, som er vanlig for nyopprykkete lag. Men vi tok 50 poeng og fikk den siste sluttspillplassen. Det var en drøm vi hadde. Og vi klarte det! Det er en utrolig prestasjon i forhold til de ressursene vi har, sier Aki Mykkänen.

Lavbudsjett

Furusets budsjett for årets sesong har vært på 1,5 millioner kroner.
Klubben med nest dårligst økonomi har vel et budsjett som er totre ganger høyere enn det. Det er et mirakel at vi har nådd så langt. Keeperen til det laget vi møtte nå (VIF) koster vel like mye som hele spillerbudsjettet vårt, sier Mykkänen.
Hva har vært bra denne sesongen?
- Kjemien på laget. Vi har en veldig hyggelig gjeng med fightervilje. Ut fra et trenersynspunkt er det hyggelig at Christopher Henriksen er tatt ut på landslaget. Vi har også tre spillere på U-landslaget.
Men mye kunne vært annerledes i Furuset hockey. Økonomien, for eksempel.
Den økonomiske styringen kunne vært bedre. Administrasjonen av klubben er på steinaldernivå. Alt gjøres med dugnadsinnsats. Bortsett fra et par finner, har alle spillerne full jobb ved siden av hockeyen. Lønningene hos oss er lave, og vi har ikke penger til å kjøpe fri spillere til trening. Vi er bortimot et amatørlag.

Ute av kontroll

Mykkänen trente Furusets juniorlag i 2000/01. Så var han to sesonger Finland, før han returnerte til Furuset. Her har han vært fire sesonger. Men hvor han havner neste sesong, vet han ikke.
Jeg har fått grønt lys av kona for enda en sesong i Norge. Furuset ga meg et muntlig tilbud for en måned siden.
Men Mykkänen har ikke hørt noe mer fra klubben, og vurderer andre tilbud.
Jeg må tenke på alternativer. Trenerjobbene går fort.
34-åringen vet heller ikke om han har lyst til å fortsette i Furuset.
Det avhenger av de økonomiske rammene vi får. Det er like rotete hver sesong. Det er synd. Administrasjonen og den økonomiske styringen er helt Hawaii. Det gir seg utslag på resultatene på dette nivået.
På bakgrunn av dette er han imponert over sesongen.
Det er uro i kulissene i klubben. Likevel har vi gjort det så bra. Derfor respekterer jeg den jobben alle spillerne og støtteapparatet gjør.

Reklame

Salg: 10 bukser du kan bruke på løpetur eller hjemme