RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Usikkerhet om sikkerhet


Broen over jernbanen på Bekkelaget skulle åpnes i juli. Nå venter Friluftsetaten på godkjenning fra Jernbaneverket før den kan åpnes for ferdsel.
Broen over jernbanen på Bekkelaget skulle åpnes i juli. Nå venter Friluftsetaten på godkjenning fra Jernbaneverket før den kan åpnes for ferdsel.
Friluftsetaten avventer svar fra Jernbaneverket før de kan åpne gangbroen over jernbanen på Bekkelaget.

BEKKELAGET: Gangbroen over Østfoldbanen ved Bekkelaget kan ikke åpnes før Jernbaneverket gir Friluftsetaten et svar på om ytterligere sikkerhetstiltak må iverksettes. Broen som knytter øvre og nedre del av Bekkelaget, skulle åpnes i juli år, men åpningen har blitt utsatt på grunn av diverse uforutsette forhold. Nå er det godkjennelse fra Jernbaneverket som forsinker prosessen.

Ett sikkerhetsnett er nå på plass, men Jernbaneverket signaliserte nylig en endret tolkning av sikkerhetskravene i tilknytning til høyspentledningene. Usikkerheten knytter seg til om hvorvidt enda et sikkerhetsnett må monteres.

Må bestilles

Friluftsetaten avventer fremdeles svar fra Jernbaneverket om tolkningen av dette regelverket. De diskuterer om det må settes opp et sikkerhetsnett på den trappegangen som er nærmest strømledningen, det vil si trappegangen inn mot sporet. Et slikt nett har vi ikke per i dag. Det springende punkt er om broen ligger for nære eller ikke, forteller prosjektleder i Friluftsetaten, Marianne Øverlie. Hvis konklusjonen blir at et slikt nett må monteres, kan dette ta flere uker.

Slike nett er vanskelige å få tak i, de må bestilles fra Tyskland. Men når vi får svar fra Jernbaneverket, vil vi i så fall få i stand en midlertidig løsning så ikke publikum må vente så lenge, forklarer prosjektlederen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere