*Nettavisen* Nyheter.

Usikkerhet rundt skytebanen

Østmarkas Venner er fornøyd med at bystyret har vedtatt at skytebanen i Prinsdal skal nedlegges, men betegner bystyrevedtaket bare som en delseier.

PRINSDAL/ØSTMARKA: Vi er fornøyd med at bystyret vedtok at Prinsdal skytebane skal avvikles innen utgangen av 2007, men vi føler oss på ingen måte trygge for at bystyrepolitikerne i neste omgang kan ta opp igjen forslaget om bygging av en ny skytebane i Østmarka, sier Steinar Saghaug, leder i Østmarkas Venner.
Østmarkas Venner stiller seg skeptisk til at byrådet er bedt om å finne en tilfredsstillende løsning for Nordstrand Skytterlag om det skal bli ved å finne en ny lokalisering.

Ikke Grønmo

Vi merket oss med glede at de fleste partiene i bystyredebatten tok skarp avstand fra Grønmo-alternativet som Arbeiderpartiet og SV tidligere har gått inn for, fortsetter Saghaug.
Dette er en stor seier for alle som har kjempet mot å flytte støyproblemer fra lokalbefolkningen i Prinsdal til lokalbefolkningen rundt Grønmo-området. For Østmarkas Venner har det også vært maktpåliggende å sikre Grønmo-området som hoved innfallsområde for turfolket og de viktige rekreasjonsområdene i Østmarka

Ikke Godlia

Østmarkas Venner er heller ikke mye begeistret for Godlia-alternativet.
Vi lyttet med sterk uro på innleggene i debatten spesielt fra Høyre og FrP som trakk fram Godlia som et "godt" alternativ for skytebane. Godlia ligger jo som kjent langt inne i Østmarka som et uberørt og viktig friluftsområde. Vi er derfor meget bekymret for at bystyrepolitikere ikke vil betrakte markagrensa som noen "hindring" og vil ta opp igjen forslaget om Godlia som skytebane-alternativ, sier Saghaug.

Kampen fortsetter

Østmarkas Venner ser altså ikke skytebanesaken som avsluttet.
Kampen mot ny skytebane i Østmarka er ikke over etter bystyrets behandling. Skulle bystyret ta opp saken igjen, og vedta ny skytebane på Godlia, kan vi allerede nå varsle at vi vil anke et slikt eventuelt vedtak til fylkesmannen og videre til Miljøverndepartementet, sier Steinar Saghaug i Østmaraks Venner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag