RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lege Odd Storstein vet ikke om han skal drive helsesenteret til neste år. Her med en av hans mange storfornøyde pasienter, May Sørum. FOTO: Erik Tangen
Lege Odd Storstein vet ikke om han skal drive helsesenteret til neste år. Her med en av hans mange storfornøyde pasienter, May Sørum. FOTO: Erik Tangen

Usikkerheten er en stor påkjenning

Ikke før i desember får allmennlege Odd Storstein vite om han skal drive Bygdøy Helsesenter til neste år.

BYGDØY: Bydelsadministrasjonens forslag er å legge ned helsesenteret fra nyåret, flytte praksisen på helsestasjonen til Sommerogata, og fordele pasientene på Storsteins liste til bydelens øvrige fastleger. Dette vil gi bydelen en innsparingsgevinst på 752 000 kroner.

Den planlagte nedleggelsen har vakt sterke reaksjoner på Bygdøy. En fredags ettermiddag i juni samlet både eldre og barnefamilier seg til spontandemonstrasjon mot nedleggelsen av både helsesenteret og helsestasjonen. De eldre ga klar beskjed om at en nedleggelse mest sannsynlg ville føre til at de ikke orket å bli værende hjemme lengre.

Utrolig dårlig deal

Odd Storstein er legen alle de eldre på Bygdøy er så redde for å miste. I dag er han fastlege for 1100 pasienter, de fleste av dem fra Bygdøy.

Han reagerer på at bydelen vil at han skal gå inn og overta et underskudd de selv vil frasi seg det økonomiske ansvaret for, og avviser muligheten for å drive privat legepraksis fra helsesenteret på Bygdøy.

Det er en utrolig dårlig deal. Hvis jeg skulle drevet privat kunne jeg ikke jobbet her ute, det hadde ikke fungert forretningsmessig. Jeg måtte hatt langt flere pasienter på lista og en veldig lang arbeidsuke for at det skulle ha fungert. Jeg er heller ikke videre fascinert av å drive butikk på den måten, sier han.

Han mener nedleggelsen fort kan bli et eksempel på et dårlig samfunnsøkonomisk tiltak.

Hvis legekontoret og helsestasjonen skulle bli borte ville nok en del av de eldre mistet motet som fikk dem til å bli boende hjemme. Det skal ikke mer enn en sykehjemsplass til før regnestykket sprekker. En sykehjemsplass koster minst en halv million kroner, noe som ligger nært opptil underskuddet bydelen dekker, sier han.

Uviss skjebne

Høyre-representant Hans Magnus Borge, som selv er bosatt på Bygdøy, brukte det samme argumentet under møtet i bydelsutvalget. Han gjorde det klart at han ikke ville stille seg bak forslaget.

Jeg synes ikke forslaget er så godt gjennomarbeidet. På papiret kan det se ut som luksus, men jeg mener det har en sterk forebyggende effekt. Mange eldre finner tryggheten til å bli boende hjemme, ved å ha et helsesenter i nærmiljøet, sa han og fremmet forslag om å utsette saken til budsjettbehandlingen i desember. Dette ble vedtatt, og Bygdøy Helsesenters skjebne er fremdeles uviss.

Stor påkjenning

Tilbake på helsesenteret sitter Odd Storstein, som fremdeles ikke vet hvor han skal jobbe til nyttår. Nok en utsettelse var ikke akkurat det han hadde håpet på. Han forteller at usikkerheten rundt fremtiden tærer på den ellers så gode stemningen.

Nå har dette hengt i luften ganske lenge. Jeg synes kommunen behandler våre arbeidsplasser på en litt lemfeldig måte. Det er en ganske stor påkjenning å ha en slik sak hengende over seg i så lang tid. Noen ganger får jeg inntrykk av ar vi er ofre for et politisk spill.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere