RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Usikkert om Adamstuen

De eldre fikk lufte sine bekymringer for barnehageplanene på Adamstuen Omsorgsenter forrige onsdag.

ADAMSTUEN: Vi er redde for å flytte ut av våre boliger, sa én dame i den meget aktive forsamlingen på Adamstuen Omsorgssenter forrige onsdag.

Rundt femti eldre hadde blitt invitert av Bydel St. Hanshaugen til informasjonsmøte om planene for Adamstuen Omsorgssenter, som holder til i Kirkeveien 161.

Eventyr har vi hørt før, kommenterte en irritert dame etter møtet. Mange av de eldre fortviler over at informasjonsen har vært nærmest ikke-eksisterende om poliitikernes bestilling av forprosjekt om barnehage i dagens omsorgsenteret.

Nesten fraflyttet

Møtet ble holdt i den nedlagte kantinen på senteret, og i dag huser boligen 11 omsorgsboliger, og 20 rehabiliteringsplasser, som driftes av Sykehjemsetaten. Representanter fra Sykehjemsetaten, og advokat i Eugenie Hansens Småhjem Erlandsen var til stede, sammen med flere fra Eldrerådet.

Det var mye høyere temperatur på Eldrerådets møte i går, sa Ulla -Britta Gustafson etter møtet.

Hun bor selv i det Private Eugene Hansens småhjem, og oppdaget nærmest tilfeldig oppsettelsen av noen gjerder rundt huset ut mot Sognsveien, og en oppsettelse av en sandkasse, uten på ha fått noe beskjed om at barnehagebarn flytter inn midlertidig på tomta.

Fra 1. september flytter Hjemmetjenesten ut av bygget på Adamstuen, og ned til Akersbakken samtidig som nørundt 50 barn fra Hammersborg Barnehage flytter inn på Adamstuen.

Allerede i denne uka inntar rundt 30 barn fra Fagerborg Menighetsbarnehage lokalene.

På lang sikt

Bydelsdirektør Tone Frønes gjorde det klart fro de eldre som fyktet engstelse for å bli kastet ut av sine hjem, at barnehage vil det ikke bli på godt ogv m vel to-tre år.

Hvis muligheten for Omsorg + er her, er jeg ikke i tvil om hva jeg ønsker, sa Tone Frønes som klart håper at de eldre får bli på Adamstuen.Området har vært et vel etablert sted for eldre siden 1914.

Jeg villle aldri i verden overlatt mine barnebarn her, sier Gustafson.Hun poengterer at både støy og støv er stort fra Sognsveien og Kirkeveien og undrer seg over at ikke andre tomter har vært mer aktuelle.

selv om vi er glade i barn trenger ikke vi eldre å ha 100 barn rundt oss hver dag, sier Gustafson. Hun forteller om De Gamles by som eksisterer i Danmark.

Frykter forandring

Flere poengterte på møtet at gamle mennesker i høy grad frykter forandring, og at det kan væære forvirrende og vanskelig å flyttes ut av egen bopel etter maneg år ,, og i svært høy alder.

Flere trakk frem eksempelet da Lindern eldrekollektiv ble lagt ned, og Ragna Opheim i eldrerådet trakk frem eksempelt da hennes mann måtte flyttes fra lindern tilst hanshajjemmet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere