RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ustelt park

Flere lesere har kontaktet oss fordi de synes Marienlunden virker så ustelt. Friluftsetaten skal være der en gang i uken, opplyser bydelen som har ansvaret.

Det lille grøntområdet vis a vis Bekkelaget skole ser ikke bra ut om dagen, mener mange av våre lesere.
Jeg vet ikke hvem som ansvaret for Marienlunden, men dyktige er de ikke. Hva er vitsen med parken dersom den skal se ut som den gjør nå? kommenterer en leser. Andre har ringt inn om burot som vokser vilt foran bautaen.
Fra 1. januar 2004 overtok bydelene ansvaret for små lokale parker og friområder, mens Friluftsetaten forvalter de store og sentralt beliggende parker og friarealer. Det er dermed Bydel Nordstrand som har ansvaret for Marienlunden, noe førstekonsulent Vegard Jensen i avdeling for barn, unge og nærmiljø bekrefter.
Vi har ansvaret, men har satt bort hele jobben til Friluftsetaten. De følger en driftsbestilling som blant annet innebærer at de skal klippe gresset i Marienlunden en gang i uken, opplyser Jensen.

Stramt budsjett

I tillegg til ukentlig gressklipping, skal det foretas skjøtsel av buskfelt ved driftssesongens start på vårparten, og avfallsbøttene skal tømmes hele året. Andre mangler utbedres ved behov.
Dersom det for eksempel oppstår slitasje eller mangler, så blir det rapportert til oss. Da må vi vurdere om vi skal reparere eller fjerne det som eventuelt er ødelagt. Folk må gjerne ta kontakt med bydelen i slike tilfeller, men hvis folk etterlyser en oppgradering av Marienlunden utover dagens nivå er ikke det mulig, sier Jensen.
De økonomiske rammene for vedlikehold av parken er nemlig ikke stor.
Vi har ansvaret for mange flere steder enn bare Marienlunden, blant annet Andersendammen, Lindbäckdammen, Agnes Thorsens plass og skogområder på Lambertseter. Budsjettet for alle områdene vi skal skjøtte er på 107.000 kroner, og da sier det seg selv at opprustning ikke er mulig. Vi har kun til løpende vedlikehold, fastslår førstekonsulenten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere