RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Usunn dramatikk


 
 

LEDER, MANDAG 8/6-2009:

Sist torsdag var det full alarm ved Lambertseter barneskole. En elev i niendeklasse var stukket med kniv. En alvorlig sak, ingen tvil om det. Det er forbud mot å bære kniv ved enhver skole i Norge. Et forbud vi naturligvis støtter. Ikke minst i Oslo ser vi at antall voldsepisoder med kniv involvert er økende. Og kniv er et livsfarlig våpen.

På denne bakgrunn mener vi det var helt riktig av politiet å behandle meldingen om knivstikking på en barneskole med det største alvor.

Likevel sitter vi igjen med en uggen smak i munnen etter episoden på Lambertseter. Denne saken nådde landets største nettaviser og radiokanaler med ekstrem hastighet. Etter at Nordstrands Blad kom til stedet, strømmet fjernsynsteam, avisreportere og radioreportere til og oversvømte skolegården. Et stort antall politibiler sto parkert i skolegården, og dannet et dramatisk bakteppe. Inne på skolen visste vi pressefolk at det satt to elever i avhør mens det antatte offeret hadde reist til legevakten. Det ble etterhvert klart at dette handlet om en episode mellom gode venner. Mer et uhell enn et angrep. Likevel var det ingen som følte seg kallet til å roe ned dramatikken. Småskolebarn løp rundt og lurte på hva i all verden politiets biler hadde der å gjøre, og hvorfor det var så mye TV der. Noen foreldre dukket også opp, etter å ha hørt om dramatikken via media. Det er ingen grunn til å tro at ikke veldig mange flere følte engstelse.

Vi håper politi og skoleledelse diskuterer egne rutiner etter denne hendelsen. Hadde rektor eller noen fra politiet tatt seg tid til å informere underveis, så kunne dramatikken vært redusert veldig raskt. Det var ingen desperado på selvmordstokt inne på skolen. Det var ingen som hadde tatt med seg kniv for å angripe medelever. Det var ingen elever som satte seg til motverge mot lærere eller politi. Det var ikke behov for de store politistyrkene med skjold. Noen burde ha gått ut av skolebygningen og fortalt til alle mediene som oversvømte skolegården mens elevene gikk rundt som spørsmålstegn.

Politiet i Oslo må ha i mente at mengden materiell og folk de stiller med påvirker omgivelsene.

LES SAKEN: Elev knivstukket på Lambertseter skole

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere