RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Usynlig radar i Brobekkveien

Politiet gjennomførte en trafikkontroll i Brobekkveien mandag. Årsaken til dette er mange henvendelser fra beboere i området.

Brobekk: Vi ønsker å se nærmere på denne strekningen for å se om det er noe i påstandene om at farten gjennom Brobekkveien har økt. Derfor har vi installert en usynelig radar i området som skal gi oss bedre bilde av trafikken, sier Trafikkansvarlig ved Stovner poiltistasjon Stig Thonsjø.
Brobekkveien ble forkjørsregulert og siden har beboere i området opplevd at bilistene kjørte fortere og tok mindre hensyn til fotgjengere. Stovner politi vil nå kontrollere om dette stemmer. Den usynelige radar som skal måle gjennomsnittshastighet har stått her i en uke og nå analyseres resultatene.
Det er en radar som registrerer både hastighet og tiden av døgnet når hastigheten er størst. Det skal gi oss et bilde av trafikken i dette området, sier Thonsjø.
Trafikkontroll
Politiet gjennomførte en trafikkontroll i nedre delen av Brobekkveien mandag mellom klokken 15.30 og 16.30. Ingen fartssyndere ble tatt denne gangen.
Det er kanskje litt feil tid a døgnet å foreta en slik kontroll. Trafikken er tett og det går sakte. Men vi ser at farten øker når det er færre biler på veien, sier Thonsjø.
Så snart trafikken avtok i en kort periode skjedde det ting. En bil blir stoppet. En mann i midten av tjueårene kjørte 60 kilometer i timen i 50 sonen. Han slapp med skrekken og uten bot. En kilometer raskere og han kunne ha fått forenklet forelegg på 2900 kroner.
Det er heller ingen hensikt å gi bot bare for å gi bot. Vi snakker med de som blir stoppet for mindre fartsovertredelser og ber dem roe ned kjøringen litt. Ofte gir det like gode resultater. Alle som stoppes blir registrert. Blir de stoppet på nytt, derimot, er det ingen mulighet å unngå boten, forteller trafikkbetjenten som foretok kontroll av bilen.
Nå lover trafikkpolitiet ved Stovner politistasjon flere slike kontroller.
Det blir vesentlig flere fartskontroller både her og andre steder, sier Thonsjø.
I følge ham er det ingen sammenheng mellom de nye satsene og antall kontroller.
Det at satsene er forhøyet har ingenting å gjøre med flere kontroller. Det er vår oppgave å sikre trafikken og ikke drive penger inn i statskassa, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere