RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ut med Kabelgata, inn med Kuben

Navneforslaget Kabelgata skole var ikke noe de kommende elevene likte. I går gikk Bjerke BU enstemmig inn for at den nye videregående skolen på Risløkka skal hete Kuben.

BYDEL BJERKE: Enstemmig skar bydelspolitikerne igjennom i navnesaken. Den nye yrkesfaglige videregående skolen får navnet Kuben.

Til tross for de historiske linjene i navneforslaget Kabelgata, støttet politikerne elevene fra Sogn som skal over til den nye skolen. En facebookgruppe ble startet da navnet Kabelgata skole ble lansert. Elevene sa klart i fra at navneforslaget var håpløst.

– Jeg syntes helt ærlig at «Kabelgata» høres ut som det er en barnehage, eller noe. Syntes det skal hete noe mere konkret og noe mer «voksent», skrev en av de unge på facebooksiden denne uka.

Les også: – Åh, skal du begynne på Kabelgata?

 

– Ikke så fint

Nestleder i Bjerke BU, Geirmund Jor (SV) synes ikke navnet er så veldig fint, til tross for at han stemte for det.

– Jeg er lite fornøyd med denne navneprosessen. Det var mye spill fra et reklamebyrå og det ble en liksomdemokratisk prosess. Navnet Kuben synes jeg ikke er så fint. Kabelgata spiller jo på de historiske røttene for stedet. Dette var jo arnstedet for IKT-utviklingen i Norge, sier Jor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere