RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ut på (lystig) tur langs elva

Da Alnaelvas Venner arrangerte lysvandring langs elva for første gang, stilte 500 mennesker opp. Ifjor deltok 5000. Når vandringen arrangeres for tredje gang, håper leder i Alnaelvas Venner, Karin Gullichsen på enda flere lysvandrere.

Alna: Strekningen fra Alnasjøen til Kværner i Svartdalen vil bli lyssatt med 3000 fakler i anledning lysvandringen.
- I år arrangerer vi lysvandringen for tredje gang, og i år kommer til å bli den beste, sier Gullichsen som regnet med at de frivillige som arrangerer vandringen skulle prøve tre ganger for å se om turen kunne være noe som vokste. Og det har det gjort - til gangs.

Mange høydepunkter

Karin Gullichsen lover mange høydepunkter på strekningen langs elva.
Speidere kommer til å stå langs elva med bål og salg av pølser. I tillegg kommer både elever fra Natur videregående skole samt Furuset vel til å ha stands. Det blir også musikk, og pensjonistene i Olsen-bandet underholder. I tillegg kommer Blekkulf.
Vann-, avløps- og Friluftsetaten vil også være tilstede for å svare på spørsmål om algevekst i elva.

Liv laga

- Jeg tror og håper dette har kommet for å bli, og jeg håper at enda flere stiller opp i år sånn at vi ser at dette er liv laga, sier foreningens leder og fortsetter:
- Men det er et kolossalt arbeid å arrangere dette. Hvis vi ikke får med oss flere, kan det hende dette blir siste gang vi arrangerer vandringen. Vi kommer til å ta det opp på medlemsmøtet i månedsskiftet oktober/november, men vi er avhengig av at det blir stor deltakelse i år.
Lysvandringen er en mulighet for folk til å få seg en kopp kaffe, møte venner og bekjente og bruke turveiene i området.
Alna har vært glemt og gjemt lenge. Mange tror det meste ligger i rør, men det er bare en liten bit. Vi ønsker å få dette til å bli vår elv, avslutter Gullichsen. Registrering/ start vil bli på Hølaløkka kl 1900-2000 i kveld (torsdag).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere