Ut på (lystig) tur langs elva

Da Alnaelvas Venner arrangerte lysvandring langs elva for første gang, stilte 500 mennesker opp. Ifjor deltok 5000. Når vandringen arrangeres for tredje gang, håper leder i Alnaelvas Venner, Karin Gullichsen på enda flere lysvandrere.

Alna: Strekningen fra Alnasjøen til Kværner i Svartdalen vil bli lyssatt med 3000 fakler i anledning lysvandringen.
- I år arrangerer vi lysvandringen for tredje gang, og i år kommer til å bli den beste, sier Gullichsen som regnet med at de frivillige som arrangerer vandringen skulle prøve tre ganger for å se om turen kunne være noe som vokste. Og det har det gjort - til gangs.

Mange høydepunkter

Karin Gullichsen lover mange høydepunkter på strekningen langs elva.
Speidere kommer til å stå langs elva med bål og salg av pølser. I tillegg kommer både elever fra Natur videregående skole samt Furuset vel til å ha stands. Det blir også musikk, og pensjonistene i Olsen-bandet underholder. I tillegg kommer Blekkulf.
Vann-, avløps- og Friluftsetaten vil også være tilstede for å svare på spørsmål om algevekst i elva.

Liv laga

- Jeg tror og håper dette har kommet for å bli, og jeg håper at enda flere stiller opp i år sånn at vi ser at dette er liv laga, sier foreningens leder og fortsetter:
- Men det er et kolossalt arbeid å arrangere dette. Hvis vi ikke får med oss flere, kan det hende dette blir siste gang vi arrangerer vandringen. Vi kommer til å ta det opp på medlemsmøtet i månedsskiftet oktober/november, men vi er avhengig av at det blir stor deltakelse i år.
Lysvandringen er en mulighet for folk til å få seg en kopp kaffe, møte venner og bekjente og bruke turveiene i området.
Alna har vært glemt og gjemt lenge. Mange tror det meste ligger i rør, men det er bare en liten bit. Vi ønsker å få dette til å bli vår elv, avslutter Gullichsen. Registrering/ start vil bli på Hølaløkka kl 1900-2000 i kveld (torsdag).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.