RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det er silkeføre og flere oppkjørte løyper i marka.
Det er silkeføre og flere oppkjørte løyper i marka.

Ut på tur den som kan!

Det er flotte forhold i Oslomarka. Men det er best å utnytte skimulighetene nå. Allerede fredag er det meldt om mildere vær.

NORDMARKA: Nå er det bare så flott, det er helt utrolig bra, utbryter Olav Harlem i Skiforeningen.

Han anbefaler alle som har muligheten til å komme seg ut i marka nå mens det fortsatt er kjølig i lufta. Allerede fredag er det meldt om væromslag.

Silkeføre og blåswix

Det er kjørt opp masse løyper, og det er silkeføre. Det er bare å komme seg ut. Solen har varmet litt, og i de lavere områdene er det et ganske lett lag nysnø over isen, men i høyden er det opptil to meter snø, sier Harlem.

Heteste smøretips er blåswix. Harlem sier forholdene stort sett er bra over hele Oslomarka, men anbefaler spesielt turer fra Frognerseteren inn til Kobberhaugen eller Kikut, eller fra Sørkedalen opp til Løvlia eller Oppkurven.

I Østmarka har det vært litt for lite snø til å kjøre opp løyper med store maskiner, så vi anbefaler å gå på åpne jorder eller golfbaner. Men i Lillomarka har Friluftsetaten kjørt opp løyper, og det er også kjørt opp løyper i Krokskogen og Vestmarka, sier Harlem.

Vil nyte siste rest vinter

Skiforeningen har de siste dagene fått flere henvendelser fra turlystne Oslofolk som ønsker å nyte de uventede vinterdagene i hovedstaden. Skiforeningen har føremelding på internett, og også egen føretelefon, så det hele tiden er mulig å oppdatere seg på løypenettet og skiforholdene.

I dag og i morgen er det veldig flott. Fredag blir det mildere, sier Harlem, som også kan opplyse at noen av markastuene holder åpent i ukedagene, blant annet Kikutstua, Kobberhagugen og Ullevålseter.

Sjekk Skiforeningens oppdaterte føremeldinger her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere