RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ut på tur med hest og kjerre


KOSER SEG: Elsa Prøysmo (84 )og Einar Jørgesen (80) synes det er fint at Oppsalhjemmet legger opp til ulike aktiviteter. Her koser de seg i hestevognen som skal ta de med rundtur i Oppsal.
KOSER SEG: Elsa Prøysmo (84 )og Einar Jørgesen (80) synes det er fint at Oppsalhjemmet legger opp til ulike aktiviteter. Her koser de seg i hestevognen som skal ta de med rundtur i Oppsal. Foto: ALLE FOTO: Pegah Niku
Det var god stemning blant de eldre på Oppsalhjemmet når Alna ridesenter tok de med på tur med hest og kjerre.

OPPSAL: – Dette var en stor opplevelse. Jeg har aldri kjørt med hest før, så det her synes jeg var veldig moro, sier Elsa Prøysmo (84).

Hun bor i en eldrebolig på Oppsal og bruker dagsenteret på Oppsalhjemmet en gang i uka.

– Det er gøy at det er litt aktiviteter her og at vi kan gjør litt morsomme ting, sier hun til Nordstrands Blad.

Også Einar Jørgesen (80 år) er en av de heldige som skal være på første tur ut.

– Jeg er fra Skarnes så jeg har kjørt mye hest før. Både ridd hest selv og kjørt mye med vogn, men det skal bli gøy å gjøre det igjen, sier han.

– Jeg var jo bare smågutt underkrigen, men husker at det var mye hestebruk da.

Aktiviteter

– Vi er opptatt av aktiviteter og gjør noe ulikt hver her hver eneste dag, sier kulturleder på Oppsalhjemmet Wenche Christensen.

– Alle som vil kan være med ut å kjøre. Jeg har tatt en runde på huset og kartlagt hvem som vil være med.

Erindring

– Det er mange av beboerne våre som er vokst opp utenfor Oslo og gjerne på gård. Så de er vant til dyr og hestekjøring fra deres barndom.

Dette blir en type erindringsdag for dem. Det var en som sa til meg tidligere i dag, at han er odelsgutt og at han trodde aldri han skulle få oppleve å kjøre med hest igjen.

Demens

– Mange av beboerne som bor på Oppsalhjemmet er demente. Men for meg er det viktig at de har det moro i øyeblikket. Noen husker dette i morgen, andre gjør det kanskje ikke, men de har i hvert fall hatt det moro i dag, sier Wenche.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere