*Nettavisen* Nyheter.

Ut på tur?

Humaira Butt vil arrangere hyttetur for muslimske kvinner i bydelen. FOTO: Erik Tangen

Humaira Butt har søkt om frivillighetsmidler for å arrangere hyttetur for muslimske kvinner i bydelen.

ST.HANSHAUGEN: Hvert år deler bydelsutvalget ut midler til frivillige og ideelle organisasjoner som ønsker å arrangere opplevelser og aktiviteter til glede for alle som bor i bydelen.

Mye til mange

I budsjettvedtaket for 2009 er det satt av 370 000 kroner i frivillighetsmidler, noe som tilsvarer godt over dobbelt så mye som i fjor.

Fristen for å søke gikk ut søndag 15. mars.

Nå går vi igjennom søknadene, og utarbeider en innstilling til bydelsutvalget, som de behandler på neste BU-møte 28.april, forteller kultur -og nærmiljøkonsulent i Bydel St. Hanshaugen, Christine A. Jarli.

Vi ønsker å gi penger til de som utviser frivillig aktivitet, tilbyr mye til mange, og ikke har kommersielle hensikter, sier hun og trekker frem Kongene på Haugen som eksempel.

Muslimer på tur

Humaira Butt, som har bodd på St. Hanshaugen i over elleve år, er en av årets søkere. Hun har søkt om støtte til å arrangere hyttetur for muslimske kvinner.

Vi vil gi muslimske kvinner mulighet til å være med på noe de ellers ikke får muligheten til. Det er jo kjent at mange er mye inne med barna, så derfor vil vi la dem ta med seg barna på turen, sier hun.

Hun ser for seg en helgetur, hvor værforholdene blir utslagsgivende for valg av aktiviteter.

Hvis det fremdeles er snø, håper vi å få til en skikkelig skitur. Dersom det er varmere i været blir det for eksempel båt- og fisketur. Vi vil også holde et lite førstehjelpskurs, forteller Butt.

Det er ikke første gang Butt arrangerer aktiviteter for muslimske kvinner i bydelen. For et par år tilbake arrangerte hun blant annet skikonkurranse på haugen.

Jeg fikk veldig mange positive tilbakemeldinger på det arrangementet, og vet at det er mange muslimske kvinner i bydelen som håper vi kan gjenta suksessen, forteller hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.