*Nettavisen* Nyheter.

Utbedrer turveien

Utbedrer stien frem til Sandermosen. Foto: Anne Aakervik, Friluftsetaten

– Endelig er arbeidene med å utbedre stien til Sandermosen i gang, sier en glad Kjelsås-beboer til Nordre Aker Budstikke.

KJELSÅS: – I dag (fredag, journ.anm.) ble jeg gledelig overrasket da jeg kom til Monsetangen. Den digre grushaugen som har ligget der lenge – i rundt to år var borte. Endelig har man begynt å utbedre stien fram til Sandermosveien, forteller en beboer i en mail til avisen.

Presseansvarlig i Friluftsetaten, Anne Aakervik, bekrefter at arbeidene er i gang.

– Ja, det er riktig at vi har begynt utbedringen av denne stien. Vi har ventet lenge på at alle formaliteter skulle bli i orden. For få dager siden kom igangsettingstillatelsen til anleggsarbeidene fra Plan- og bygningsetaten, og da gjøv vi straks i gang. På forhånd hadde vi hugget det som var nødvendig langs traseen, slik at ikke hogsten skulle forsinke arbeidet med veiutbedringen, forteller Aakervik.

– Det er også riktig at haugen med masse, som har ligget på Monsetangen i ganske lang tid, ble lagt der på det tidspunktet vi hadde planlagt å komme i gang med arbeidet. Men så skjedde dét at Markaloven kom, og fra loven kom – til forskriftene til loven var klare – var det strenge restriksjoner på all byggevirksomhet i Marka. Nå er forskriftene på plass, og klarsignalet er gitt. Dermed er vi i gang, og det er vi i Friluftsetaten veldig glade for. Nå blir det mye mer framkommelig på denne strekingen både sommer og vinter, sier Aakervik.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.