Gå til sidens hovedinnhold

Utbedrer uteområdene

Boligbygg har et nytt prosjekt der de skal lage utemiljøet triveligere for beboerne.

GRORUDDALEN: Og så fort finansieringa er på plass, kan kommunale boliger se fram mot lekeapparater, benker og en generell oppgradering av fellesarealene.

- Vi ser på hva som finnes i nærmiljøet, og hva vi kan gjøre. For eksempel her er det en fin vegg, kan vi kanskje gjøre om den til en klatrevegg?, forklarere spesialkonsulent i Boligbygg, May-Liss Daljord.

Bedre bomiljø

Sammen med Karianne Viken har hun de siste månedene jobbet i tett samarbeid med bydelen og beboerne om virkemidler som kan gjøre bomiljøet bedre. Viken er nylig ferdig utdannet ergoterapeut, og brukte den siste delen av studietiden på prosjektet, som skal tilrettelegge boligene i så kalt universell utforming.

- Vi har vært opptatt av å se på hvem som bor her, slik at vi kan kartlegge hvilke behov de har. For eksemepel er det mange barn som bor her, og da har de behov for lekeapparater. Er det for eksempel mange eldre og funksjonshemmede, så trenger de kanskje flere benker, forklarer hun.

- Barna er morsomme, for de sier rett ut hva de tenker. De ville ha klatrevegg og trampoline, smiler Viken.

Triveligere

I tillegg til at det skal tilrettelegges for beboerne, er Boligbygg opptatt av at boligene skal gjøres triveligere. Er boligen fin, trives man bedre, noe som igjen gjør at beboerne føler større tilhørighet og ønske om å ta vare på bomiljøet sitt.

- Vi hadde et møte med barna, og de virket veldig stolte over at de ble tatt på alvor, forteller Viken.

- Alt henger sammen, både det fysiske bomiljøet og det sosiale. Vi er interessert i å vite hva beboerne vil med bygget. Dette er et hjem, og det skal de være stolte av, sier Daljord.

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene