RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utbyggingen på Skullerud

Jon Torstein Kvikne har et innlegg i Nordstrands Blad 10. april om utbyggingen på Skullerud, der han etterlyser bydelspolitikernes interesse for området, og at ingen av oss var til stede ved byutviklingskomiteens befaring 14.mars. Hadde jeg fått beskjed om denne befaring ,ville jeg vært der Jeg har selv tatt opp at komiteen burde komme på besøk

I bydelsutvalgets møte 19.09.05 tok jeg opp en klage fra Skullerudgrenda vel med flere, noe Kvikne kjenner til. Mitt innlegg refereres her i sin helhet:

"Plan- og bygningsetaten har i saksdokument 15.09.05 godkjent oppføring av Lidl forretning på eiendommen, og skriver i sin innledning:

" Plan- og bygningsetatens rammetillatelse på søknad om forretnings- og kontorbygg i en etasje og parkeringskjeller for tiltakshaver (Lidl) er påklaget av Skullerudgrenda vel med flere. Klagere viser til at de er sterkt bekymret over trafikksituasjonen i området. En belastning av veisystemet vil medføre ytterligere forringelse av miljøet for beboerne i distriktet. Videre vises det til at tiltaket vil føre til en ytterligere forverring av barns skolevei for to barneskoler. Det vises også til at trafikkberegningen er gjort på feil grunnlag.

Klagen anbefales ikke tatt til følge "

Saken er sendt til Byrådsavdeling for byutvikling, og etaten anbefaler følgende forslag til vedtak i byutviklingskomiteen:

" Byutviklingskomiteen finner ikke grunn til å omgjøre Plan- og bygningsetatens rammetillalelse av 17.06.2005 om i medhold av plan- og bygningslovens § 7 å gi dispensasjon fra gjeldende regulering hva gjelder regulert avkjørsel.

Klager fra diverse naboer etc. anbefales ikke tatt til følge.

Saken sendes Fylkesmannen til endelig avgjørelse."

Protester er kommet via borettslag, sameier, skoler, FAU osv. Den samlede mengde protester fra lokalmiljøet er massiv og entydig. Det er snakk om en økning av antall biler til området med ca. 2000 pr dag

Bydel Østensjø mener at den foreslåtte omregulering ikke kan anbefales før det er gjennomført en overordnet trafikkanalyse for området.

Det er bygget og under bygging blokker ikke langt unna denne tomten

Det bør også nevnes at det er eldreboliger, omsorgsboliger og sykehjem ikke langt fra tomta.. Det er næringsbygg fra før innenfor området.

Det er elever til og fra Rustad og Skullerud skoler

De som bor i tilknytning til det planlagte område vil få støymessige og trafikkfarlige problemer. Dette har med helse, miljø, og sikkerhet å gjøre.

Det bør gå en henvendelse til Byutviklingskomiteen om å komme på befaring, og møte representanter fra bydelsutvalget, og fra de mange som har protestert før den endelige behandling i de kommunale organer.

Saken sendes til administrativ behandling , og forelegges Bydelsutvikling.miljø- og kulturkomiteen "Bjørn Jensen

Høyre

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere