RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utbyggingen ved Langsetløkka vedtatt i bystyret


RØDT: Bjørnar Moxness og Marit Halse fra Rødt på befaring med beboere i nærmiljøet, Hege Wang forklarer. Foto: Kristin Tufte Haga
RØDT: Bjørnar Moxness og Marit Halse fra Rødt på befaring med beboere i nærmiljøet, Hege Wang forklarer. Foto: Kristin Tufte Haga
Rødt vippet bort femetasjers blokker ved Langsetløkka, og sikret flertall for kun rekkehus på tomta ved Rønningen Folkehøgskole.

KJELSÅS: Rødt satt på vippen i Rønningen-utbyggingen. Partiet landet på nei til to femetasjers blokker - kun rekkehus på tomta Rønningen Folkehøgskole selger til utbygger.

I går behandlet Oslo bystyre reguleringsplanen. Rødts to representanter i bystyret var nok til å gi flertall for å droppe de to fem-etasjers blokkene. Blokker som ikke var en del av det opprinnelige forslaget fra utbygger, men noe flertallet i byutviklingskomiteen, SV, Ap, Frp og Miljøpartiet de Grønne ønsket å inkludere. Det stikk i strid med byrådets innstilling, som gikk for kun rekkehus på tomta, rundt 35 enheter. 

"Byrådets innstilling ble vedtatt. Oslo bystyre vedtar med hjemmel i plan- og bygningslovens § 12-12 detaljregulering med reguleringsbestemmelser for Myrerskogveien 52C og 54, Rønningen folkehøyskole, alternativ 1, som reguleres til Bebyggelse og anlegg." står det blant annet i vedtaket.

I rekkefølgebestemmelsene til innstillingen står det også følgende:

Vei ferdig utarbeidet

"§ 12 Rekkefølgebestemmelser

Før det gis midlertidig brukstillatelse for boligene i felt A, skal ny felles kjørevei til felt A være ferdig opparbeidet."

I forrige uke dro Rødt - med Bjørnar Moxsnes og Marit Halse - på befaring til Rønningen Folkehøgskole-området og Langsetløkka. Mandag kveld tok partiet stilling til den store utbyggingssaken - les flere saker her.

– Dagens trafikkmengde allerede stor

– Vi diskuterte saken med med folk i nærmiljøet. De er bekymret for den økte biltrafikken ved utbygging. Inn- og utkjøring blir langs Langsetløkka, som er et viktig friområde for barn og unge på Kjelsås. Dagens trafikkmengde forbi løkka er allerede stor, sa Moxnes til avisen i etterkant av mandagsmøtet.

Det er allerede politisk flertall for adkomstvei til den nye boligtomta fra nord og via Langsetløkka, en løsning som har vakt store protester fra nærmiljøet.

– Med blokker blir trafikkbelastninga størst, og blokkene vil i tillegg frata de nærmeste naboene sol og utsikt. Dette er heller ikke et typisk knutepunkt-område, og det har jo ikke en kollektivdekning som tilsier mer fortetting enn det byrådet foreslår, la han til.

Les også: Mer støy fra trikken nå, enn for 50 år siden

Skal ikke gi blaffen

Han legger til at folkevalgte må lytte til de berørte.

Naboer kan ikke ha vetorett i utbyggingssaker, men jeg syns ikke vi folkevalgte skal gi blaffen i de som blir berørt av en utbygging, spesielt ikke når de fremmer relevante motforestillinger. Men her opplever jeg at Frp, De Grønne, Ap og SV overhodet ikke lytter til nærmiljøet, og ser bort fra den vanskelige trafikksituasjonen forbi friområdet Langsetløkka, mener Moxnes.

Les også: Vil forkaste hele studentutbyggingen

Hørt på noen punkter

– Dette betyr at begge parter blir hørt på noen punkter, men at ingen får det helt som de vil. Det er en bedre løsning enn en fullstendig overkjøring av nærmiljøet. Begge forslagene fører til at Rønningen folkehøyskole kan gjennomføre en sårt tiltrengt oppgradering og utvidelse av skolen, og bygge en flerbrukshall og ballbane. Det vil bli et veldig positivt tilskudd for hele nærområdet, avsluttet Moxnes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere