Gå til sidens hovedinnhold

Utelukker ikke mer "Friends"

Hun utelukker ikke en "Friends"-gjenforening. Men inntil videre henger Lisa Kudrow (45) like gjerne med firbente venner.

Lisa Kudrow sitter med armene i kors og er blitt ørlite stram i maska. Du tilbringer ikke 20 minutter med hele verdens Phoebe på et hotellrom i Beverly Hills uten å spørre henne om det går mot en gjenforening med Rachel, Ross og de andre.

Jeg har ikke hørt noe om det. Mener du på film eller TV? Vel, jeg vet sannelig ikke, sier Kudrow og tygger hardt på tyggegummien sin.

Moderlig

Da er hun mer åpen for å snakke om "Hundehotellet" (norgespremiere 20. februar), tyske Thor Freudenthals komedie om ungdomsgjengen som forbarmer seg over byens løsbikkjer. Kudrow hadde høyst private grunner til å være med, forteller hun.

Jeg hadde lyst til å spille i noe som sønnen min kunne ha glede av. For da jeg tenkte over det, slo det meg at jeg ikke hadde noe særlig å vise ham før senere i oppveksten. Og han begynte å mase.

I likhet med så mange andre kjenner ti år gamle Julian sin mors skuespillerbragder først og fremst fra "Friends", en av de mest utbredte og innbringende fjernsynsseriene noen sinne.

Han har sett den sammen med sine eldre søskenbarn, som elsker den. Selv er han ingen stor fan. La oss si det sånn at han synes gutta er morsomme, røper Kudrow fleipe-fornærmet.

Umusikalsk

Også i "Hotel for Dogs" er rollefiguren hennes musiker av det tvilsomme slaget. Mon tro om hun er like tonedøv i virkeligheten?

Mannen min hevder jeg kan synge, mens jeg selv mener det motsatte. Jeg tviler på om jeg noen gang kommer til å gi utenforstående mulighet til å avgjøre saken, hvis du skjønner. Så lenge vi kan tulle med det, er det nok best sånn, sier hun.

Det hører med at Kudrow har en rekke mer alvorlige produksjoner på CV-en. I 2003 tolket hun for eksempel Sharon Holmes, pornoprofilen John Holmes' miserable kone, i biodramaet "Wonderland".

Det jeg har satt mest pris på i karrieren min, er de uavhengige filmene. Karakterene er jevnt over mer utfordrende der i gården. Selv om jeg ikke har lyst til å rakke ned på noe annet jeg har gjort god underholdning er viktig, det òg så har indie-prosjektene vært mest tilfredsstillende.

Hviterussisk

Neste gang Kudrow inntar kinomørket, er det sammen med David Bowie i Todd Graffs "Bandslam". I mellomtida vil hun kaste glans over "Who Do You Think You Are?", dokumentarprogrammet der kjendiser titter seg selv i kortene.

Det er et utrolig flott show. De følger slektstreet ditt, og gjennom researchen etablerer de en tråd eller et tema som gjør det allment interessant. Du lærer om historien til en bestemt region, hvordan den har påvirket så mange mennesker og i siste instans din egen familie.

Kudrow har fått anledning til å friske opp sine jødiske aner i Hviterussland.

Jeg besøkte nylig min bestemors landsby. Jeg husker hun pleide å fortelle hvor vakker den var, om landskapet og alle trærne, og at Hitler drepte alle hennes nærmeste. Jeg var veldig ung da jeg fikk høre det, så jeg forestilte meg ham som en slags seriemorder. Bestemot kom til USA i 1921, forteller Kudrow

Venner?

For livet I det perspektivet er det kanskje ikke rart Kudrow kjølner når "Venner for livet" blir brakt på bane igjen. Snart kontrer hun med å fnise bort gnålet om en mulig ny runde.

Det avhenger, sier hun.
Hvis den ble vellaget, så gjerne for meg. Men, "you know", hva er oddsene for det?

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget