RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Uten bane etter nyttår

750 skytterlagsmedlemmer og flere hundre jegere står uten et sted å skyte når Prinsdal skytebane legges ned ved årsskiftet.

Byrådet har ikke funnet noe sted å bygge ny bane, og ber Nordstand-skytterne om å klare seg som best de kan, ifølge NRK Østlandssendingen.

Ved nyttår stoppes aktiviteten ved den kommunale skytebanen i Prinsdal, har bystyret bestemt.

Bystyret har også bestemt at Nordstrand skytterlag enten skal få ny bane eller hjelp til å få skytetid på andre baner i Oslo-området.

Frykter at barn og unge forsvinner

Når byrådet i stedet ber skytterlaget om å greie seg selv, frykter Gunstein Lauvrak i banekomiteen at bare den harde kjerne blir igjen, og at barn og unge forsvinner.

- De umiddelbare konsekvensene er som for de fleste idretter: uten anlegg, ingen aktivitet. Vi frykter at vi vil skrumpe inn fra Norges største til et lite lag, sier Lauvrak til Østlandssendingen.

Han tviler på at det vil være mulig å få skytetid på andre baner for alle medlemmene av skytterlaget, i tillegg til jegerne som tar skyteprøver og trener på Prinsdag.

Byrådet fortsetter jakten

Selv om den uansett ikke vil være klar før om noen år, fortsetter byrådet jakten på en ny permanent bane. I mellomtiden ber skytterlaget innstendig om å få bli.

- Vi er veldig innstilt på å finne en midlertidig løsning på Prinsdal, i påvente av en varig løsning. Vi er villige til å strekke oss ganske langt for å finne tiltak som kan redusere støy i den perioden, sier Lauvrak til Østlandssendingen.


LES MER
i Nordstrands Blad torsdag 6. desember.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere