Gå til sidens hovedinnhold

– Uten handlingsrom

Bydelsutvalget i Søndre Nordstrand ønsket å opprettholde bemanningen i barnehagene og Ap beklager for dårligere tjenestetilbud til innbyggerne.

SØNDRE NORDSTRAND: – Bydelsutvalget er forpliktet til å vedta et saldert budsjett for 2013 og vi kan bare beklage overfor bydelens innbyggere at vi igjen er tvunget til å akseptere et budsjett som vil svekke kvaliteten ytterligere på mange tjenester i Søndre Nordstrand, sa Morten Brenna (Ap) fra talerstolen i BU torsdag.

Resignert

Det stramme budsjettet ble vedtatt av nokså resignerte politikere som ikke flyttet på en krone, selv om Høyre foreslo små endringer. Administrasjonen fikk en tverrpolitisk takk for arbeidet med budsjettet hvor kuttene er fordelt på alle tjenesteområder.

– Dere har gjort en god jobb ut fra håpløse forutsetninger, sa Morten Brenna.

Budsjettmøtet har vært kjent for å dra ut i tid, men ikke i år.

– Det er skremmende lite debatt i BU. En ting er Aps flertall, men vi har ikke handlingsrom og ikke noen penger å flytte på, sier Guri Riksaasen (SV).

– Vårt ansvar

Høyre er enig i at budsjettet er stramt, men er ikke like bekymret for kvaliteten på tjenestene.

– De tiltakene som har vært gjort tidligere har ikke gått ut over kvaliteten, se på barnevernet. Det er ikke byrådet, men vi som er ansvarlige for tidligere års merforbruk, sa Teddy Kjendlie (H).

Foruten budsjettet, som ble vedtatt med saldering av 31,6 millioner kroner ble SV's forslag og å beholde bemanningsnormen i barnehager vedtatt av SV, Ap og Venstre.

Det ble også enstemmig satt av nødvendige midler til utarbeidelse av trafikkplan for bydelen.

LES FLERE NYHETER FRA SØNDRE NORDSTRAND HER

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 70,55 øre - fastpris 24,90 øre