*Nettavisen* Nyheter.

Uten skandaler

PLETTFRI: Ashley Tisdale (24) tviholder på sitt plettfrie image. (Foto: Warner Music)

24 år gamle Ashley Tisdale tviholder på sitt kjernesunne image. Det gir mye penger i kassa.

Klikk på bildet for å forstørre.

DET VAR EN GANG: Britney Spears har for lengst lagt sitt yndige image bak seg. (Foto: Filmweb.no)

Klikk på bildet for å forstørre.

TIL FILMEN: Shia LaBeouf fikk grunnlaget for karrieren lagt i Disney. Nå er han en av Hollywoods mest ettertraktede unge menn, her avbildet i en scene i Transformers. (Foto: Filmweb.no)

Klikk på bildet for å forstørre.

POP TRIO: Ashley Tisdale (til venstre), Zac Efron og Vanessa Hudgens ble superstjerner gjennom suksessfilmene i High School Musical-serien. (Foto: Filmweb.no)

Hvis du nå klør deg i hodet og lurer på hvem denne Ashley Tisdale er, gjetter vi på at du er godt over 15 år gammel.

For aldersgruppen 5-15 – såkalte tweens – derimot, er Ashley Tisdale et velkjent navn. Hun er sanger og skuespiller, og slo igjennom for alvor med Disney-trilogien High School Musical (HSM). Nå er hun klar med ny CD.

HSM-filmene ble en braksuksess verden over. Ashley og medspillerne Vanessa Hudgens og Zac Efron ble superstjerner, også her i Norge.

Og Ashley Tisdale er den jenta den purunge fansen liker aller best. Da Topp hadde henne på coveret steg opplaget med 16.000.

– Hun er mer populær enn Vanessa Hudgens. Men det er nok mest fordi sistnevnte er kjæresten til Zac Efron (HSM-filmenes kjekkas), og det faller ikke alltid i like god jord hos fansen, forklarer Topp-redaktør Celine Aagaard.

"Anti-Paris"

Siden det er nesten et år siden den siste filmen i trilogien ble tatt av plakaten, prøver HSM-stjernene nå å finne på noe annet å gjøre.

Zac Efron og Vanessa Hudgens har forlengst kvittet seg med sitt puritanske, Disney-skapte image. Men Tisdale fortsetter å være den kjernesunne, "vanlige" jenta.

Sladrenettstedet tmz.com har døpt henne "The Anti-Paris" – altså Paris Hiltons' rake motsetning – og Tisdale forteller blygt til alle som gidder å høre på at hun er så kjedelig, atte.

– Jeg liker ikke å figurere i sladrebladene, og jeg ønsker ikke å gå på nattklubber.

– Litt av grunnen til det er at jeg verken røyker eller drikker. Moren min er totalavholds, så da jeg vokste opp lærte jeg at det går fint an å ha det moro uten rusmidler, fortalte hun til cbsnews.com.

Opererte nesen

Da hun opererte nesen la hun ikke skjul på det, men hevdet at det var av "helsemessige årsaker".

– Det er viktig for meg å være ærlig, fordi jeg vil at fansen min skal vite sannheten. Jeg skal ikke late som om jeg ikke har fikset på nesen, sa hun til People.

Toppredaktøren tror at Tisdale er komfortabel med imaget, og ikke har planer om å forandre seg med det første.

– Hun har farget håret brunt, så hun ser jo litt annerledes ut nå. Men hun oppfører seg omtrent som før, synes Aagaard.

Planen er trolig å holde på det lukrative tweenmarkedet så lenge det er mulig.

Tisdale er mest av alt popstjerne for tiden. I kjølvannet av HSM-suksessen ga hun ut "Headstrong", et album som solgte 500.000 eksemplarer. Oppfølgeralbumet "Guilty Pleasure" slippes denne måneden.

Et umenneskelig press

Tross suksessen, synes Topp-redaktøren litt synd på Tisdale.

– Det må være fryktelig slitsomt å leve sånn. De blir presset til å være perfekte hele tiden. De drilles i hvordan man skal oppføre seg, takle media og hvilke verdier de skal formidle. Det er noen strenge kontrakter de skal oppfylle, sier hun.

Disneystjerner som The Jonas Brothers, Miley Cyrus og Selena Gomez har proklamert at de skal være jomfruer på bryllupsnatten.

Det er også mye fokus på et kristen livssyn og avstand til rusmidler. Noen skandaler har likevel ikke vært til å unngå.

Både Miley Cyrus (Hannah Montana) og Vanessa Hudgens måtte be om unnskyldning offentlig etter at utfordrende bilder ble lekket på nett.

Disney oppmuntrer dessuten stjernene sine til å holde eventuelle romantiske forhold hemmelig.

– Da Hudgens og Efron endelig bekreftet sitt forhold, hadde bilder av dem sammen sirkulert i over et år, forteller Aagaard.

Kjæreste

Tisdale holder ikke sin kjæreste hemmelig. Hun er sammen med musikkvideoregissør Scott Speer, som er rimelig ukjent i forhold til Tisdale. Aagaard tror ikke det er tilfeldig.

– Da får hun være stjernen i forholdet, og noe sier meg at det er sånn hun helst vil ha det.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.