*Nettavisen* Nyheter.

Utendørs kunstutstilling

Gutten i røyken: David Kämpe Roness foran ett av sine mange bilder som skal stilles ut. Foto: Andreas Lindbæk

Den svenske kunstneren David Kämpe Roness lover fest og god kunst i Gamlebyen når han skal ha sin utendørsutstilling lørdag 15.august.

Klikk på bildet for å forstørre.

Utendørs: David viser frem hvor bildene skal henge. Foto: Andreas Lindbæk

Klikk på bildet for å forstørre.

Eget verksted: David stiller opp med sin hemmelige venn i verkstedet hans. Foto: Andreas Lindbæk

Klikk på bildet for å forstørre.

Fest og utstilling: Her skal det spilles musikk, serveres mat og drikke og egne show lørdag 15.august. Foto:Andreas Lindbæk

Konows gate: I midten av august blir det fest i Gamlebyen. Da stiller kunstner David Kämpe Roness ut sine bilder utenfor sitt kunstverksted i Konows gate 5b og den svenske kunstneren lover både fest og god kunst den dagen.

- Det har blitt så mange bilder nå at det er på tide å få solgt noen. Derfor passer det med en stor fest for alle sammen, samt utstilling her i bakgården, sier David til Østkantavisa.

Dedikert kunstner

David har holdt på som kunstner i over tre år i Gamlebyen. Han mener at det er tøft å livnære seg med dette og at det tar tid å bygge opp et navn innen miljøet.

- Jeg jobber med alt mulig ved siden av. Alt fra å være snekker til barnehageonkel. Man må modnes som kunstner og de fleste kjente er jo over 50 år. Skal man leve av dette som ung må man ha rike foreldre til å hjelpe, ler han.

Men han trives veldig godt i Gamlebyen og det livet han har valgt.

- Gamlebyen har enda et fantastisk særpreg, selv om det har kommet mange stykke boligblokker i området. Jeg har ikke noen fast bopel, så jeg bor litt her og der, opplyser han.

Mer personlig utstilling

Når kunstneren inviterer til utstilling, så er han opptatt at det skal være en skikkelig fest.

- Jeg liker å arrangere fester, så det ønsker jeg også å gjøre når jeg inviterer til min utendørs utstilling. Så det blir mye musikk, egen DJ, et fakirshow, mat og drikke, opplyser David.

- Hvorfor stiller ikke du ut i et galleri?

- Jeg syns dette blir mer personlig enn å ha utstilling i et galleri. I et galleri går man rundt med hendene på ryggen i et lokale med hvite vegger. Jeg skal invitere til en gedigen fest og en løs stemning her i Gamlebyen, lover David.

- Beskriv bildene dine.

- Jeg liker en røff og en litt skitten stil. Jeg har ingen interesse av å lage vakre bilder. De er ikke for fotografiske, siden det ofte blir kjedelig. Så maler jeg på stort lerret. Jeg stiller ut både bilder laget med oljemaling, akryl og spray, avslutter David Kämpe Roness.

Så sett av lørdag 15.august fra klokken 12 og utover kvelden i Gamlebyen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag