*Nettavisen* Nyheter.

Utenfor boligområde!

Kokkamoks medinnehaver Tommy Olsen har målt avstanden fra restauranten til nærmeste leilighet (til høyre). Godt over 60 meter og dermed utenfor boligområde. I tillegg er den nye fossen (til venstre) med på å dempe evt. støy fra oss, sier han. Foto: Kristin Tufte Haga

Kokkamok venter fortsatt på byrådens skjenkebevillingsavgjørelse. Men etter våre målinger er restauranten utenfor definert «boligområde», sier medinnehaver Tommy Olsen.

NYDALEN: I våres skrev Nordre Aker Budstikke om Kokkamok i Nydalen, og om restaurantens søknad om opprettholdelse av dagens skjenkebevilling. Kokkamok venter fortsatt på «dom» i saken saksbehandlingen er ifølge byrådsavdelingen for næring og idrett, blitt forsinket. Begrunnelsen for at Næringsetaten anbefaler byrådsavdelingen å innskrenke skjenkebevillingen til Kokkamok, fra dagens skjenkestopp kl. 02.30 inne og 23.30 ute, er at stedet i Nydalsveien 15 17, nå ligger innenfor «boligområde» en grense som i henhold til reglene er på 60 meter i luftlinje fra inngangen/ene til skjenkestedet og til nærmeste bolig. Men det mener Kokkamoks eiere ikke medfører riktighet.

Ikke i boligområde

Vi har nå målt fra inngangspartiet på baksiden av restauranten mot elven som er nærmeste inngang til eventuelle boliger. Nærmeste leilighet i sameiet Solsiden er nøyaktig 62,5 meter fra inngangen. Dermed ligger Kokkamok utenfor grensen for «boligområde». I tillegg er det nå, i regi av Nydalen-utbygger Avantor AS, demmet opp en «foss» mellom restauranten og de nærmeste leilighetene i Solsiden, og den er med på å dempe eventuell støy fra oss, sier den ene av Kokkamoks innehavere, Tommy Olsen.

Overrasket

Kokkamok ble før sommeren «godkjent» av både politi og Nordre Aker bydelsutvalg i forhold til å opprettholde eksisterende skjenkebevilling. Innehaverne ble overrasket over at næringsetaten, i sin innstilling til byrådsavdelingen, anbefaler en innskrenkning i nåværende bevilling. Restauranten ligger derimot vegg i vegg med BIs «Studentenes Hus», som i motsetning til Kokkamok, har blitt støyklaget på av beboere fra nærmiljøet. Og etter det Nordre Aker Budstikke kjenner til venter også Studentenes Hus på byrådsavdelingens skjenkeavgjørelse.

Avventer

Kokkamok avventer nå byrådens avgjørelse.

Vi har i våres påklaget Næringsetatens innstilling via vår advokat. Når det gjelder vår oppmåling av avstand til nærmeste bolig, avventer vi foreløpig byrådsavdelingens tilbakemelding, som forhåpentligvis kommer i august, sier Olsen, som forteller at Næringsetaten overfor Kokkamok har fortalt at den bruker Plan- og bygningsetatens tegninger som grunnlag for oppmålte grenser i forhold til boligområde eller ikke.

Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med både Næringsetat og byrådsavdelingen i forhold til flere detaljer rundt selve oppmålingsrutiner i saken. Men verken byrådsavdelingen eller næringsetaten ønsker å uttale seg om enkeltsaker som er under behandling.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.