*Nettavisen* Nyheter.

Utenlandske turister elsker Korketrekkeren

Didier Jacquet-Cretides og Amir Dumisic storkoste seg i Korketrekkeren i helgen. Foto: ARKIVFOTO: ØYSTEIN HJELLE BONDHUS

Korketrekkeren er et svært populært reisemål for turister som besøker Oslo.

Klikk på bildet for å forstørre.

Danskene Maria, Britt og Espen tok en liten pause med pølsegrilling, før de skulle ut i akebakken igjen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Didier Jacquet-Cretides og Amir Dumisic.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det krydde av folk i Korketrekkeren lørdag.

KORKETREKKEREN: Rundt 80 prosent av alle som leier kjelker hos Skiservice er utlendinger.

– Folk kommer fra alle verdens kanter. Mange prøver aking for første gang, og turistene står ofte bare og måper av den fantastiske usikten, sier daglig leder Tomm Murstad jr. i Skiservice.

– Korketrekkeren er et helt utrolig flott anlegg, og ved å komme hit får man både frisk luft og en underholdende utendørsaktivitet, sier han.

Korketrekkeren åpnet allerede i november, men Murstad jr. måtte vente helt til nyåret før bakken ble skikkelig preparert av kommunen. Nå håper han mange akelystne turister tar turen til Korketrekkeren under Ski-VM.

– Da kommer det i hvert fall veldig mange turister til byen, og jeg regner nesten med at mange av dem har lyst til å prøve seg i akebakken i løpet av oppholdet.

Vil tilbake

To turister som tok turen til akebakken lørdag, var franskmennene Didier Jacquet-Cretides og Amir Dumisic. De kom til Oslo for en langweekend, og da de leste om Korketrekkeren på internett var de ikke i tvil om at de ville besøke bakken.

– Vi hadde veldig lyst til å ake, og Korketrekkeren er ikke så langt unna sentrum, sier de to mennene fra Paris.

– Dette var virkelig morsomt. Alle smiler og er glade her, stemningen i bakken er kjempegod, sier Didier, og får støtte av Amir:

– Det er en kjempefin opplevelse å være her og ake, og dersom jeg kommer tilbake til Oslo skal jeg definitivt også tilbake hit.

Veldig humpete

Også danske Maria (27), Britt (32) og Espen (27) var å se i akebakken lørdag. Selv om de bor i Oslo besøkte de Korketrekkeren for aller første gang. Etter tre timer med aking sitter de rundt et bål og griller pølser.

– Det var kjempegøy å ake her, sier Britt. – Ja, det var helt vilt. Aking blir aldri det samme igjen etter dette, smiler Maria.

– Men det var veldig mange humper i bakken, sier Britt, og får bekreftende nikk fra de to andre.

Ifølge Friluftsetaten kommer dette av at humpene danner seg raskt, og at det ikke er umulig å preparere bakken på dagtid.

Espen forteller at trioen uansett skal ta en ny akerunde etter grillingen.

– Det kommer helt an på når pølsene blir ferdige, ler Britt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag