RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utenlandske turister elsker Korketrekkeren


Didier Jacquet-Cretides og Amir Dumisic storkoste seg i Korketrekkeren i helgen.
Didier Jacquet-Cretides og Amir Dumisic storkoste seg i Korketrekkeren i helgen. Foto: ARKIVFOTO: ØYSTEIN HJELLE BONDHUS
Korketrekkeren er et svært populært reisemål for turister som besøker Oslo.

KORKETREKKEREN: Rundt 80 prosent av alle som leier kjelker hos Skiservice er utlendinger.

– Folk kommer fra alle verdens kanter. Mange prøver aking for første gang, og turistene står ofte bare og måper av den fantastiske usikten, sier daglig leder Tomm Murstad jr. i Skiservice.

– Korketrekkeren er et helt utrolig flott anlegg, og ved å komme hit får man både frisk luft og en underholdende utendørsaktivitet, sier han.

Korketrekkeren åpnet allerede i november, men Murstad jr. måtte vente helt til nyåret før bakken ble skikkelig preparert av kommunen. Nå håper han mange akelystne turister tar turen til Korketrekkeren under Ski-VM.

– Da kommer det i hvert fall veldig mange turister til byen, og jeg regner nesten med at mange av dem har lyst til å prøve seg i akebakken i løpet av oppholdet.

Vil tilbake

To turister som tok turen til akebakken lørdag, var franskmennene Didier Jacquet-Cretides og Amir Dumisic. De kom til Oslo for en langweekend, og da de leste om Korketrekkeren på internett var de ikke i tvil om at de ville besøke bakken.

– Vi hadde veldig lyst til å ake, og Korketrekkeren er ikke så langt unna sentrum, sier de to mennene fra Paris.

– Dette var virkelig morsomt. Alle smiler og er glade her, stemningen i bakken er kjempegod, sier Didier, og får støtte av Amir:

– Det er en kjempefin opplevelse å være her og ake, og dersom jeg kommer tilbake til Oslo skal jeg definitivt også tilbake hit.

Veldig humpete

Også danske Maria (27), Britt (32) og Espen (27) var å se i akebakken lørdag. Selv om de bor i Oslo besøkte de Korketrekkeren for aller første gang. Etter tre timer med aking sitter de rundt et bål og griller pølser.

– Det var kjempegøy å ake her, sier Britt. – Ja, det var helt vilt. Aking blir aldri det samme igjen etter dette, smiler Maria.

– Men det var veldig mange humper i bakken, sier Britt, og får bekreftende nikk fra de to andre.

Ifølge Friluftsetaten kommer dette av at humpene danner seg raskt, og at det ikke er umulig å preparere bakken på dagtid.

Espen forteller at trioen uansett skal ta en ny akerunde etter grillingen.

– Det kommer helt an på når pølsene blir ferdige, ler Britt.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere