RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utestengt fra egen bil

Feilasfaltering i kombinasjon med vinterkulde gjør garasjen til Helge Nordahl ubrukelig om vinteren.

LAMBERTSETER: – Døren lar seg ikke åpne, og verken vaktmesteren eller styret vil ha noe med saken å gjøre, sa en fortvilet Nordahl til Nordstrand Blad sist uke.

LES OGSÅ: Nytt styre løste saken

Fra jubel til irritasjon

Nordahl jublet da han høsten 2007, etter ti års venting, endelig fikk tildelt garasjeplass tilknyttet Gamlehagen borettslag. Helsen er svekket og han er helt avhengig av bil for å komme seg rundt.

Ved overtagelsen påpekte han at garasjedøren var vanskelig å åpne/lukke fordi det er veldig liten glippe ned til asfalten, samt at en asfalthump på innsiden gjør det vanskelig å kjøre inn.

– Vedkommende på Obos-kontoret som ordnet med overtagelsen sa at hun ville bringe det videre til rett person. Like etter kom vaktmesteren i borettslaget bort og sa at det ville være vasnkelig å gjøre noe med saken på den årstiden. Siden det på dette tidspunktet ikke var noen umiddelbar krise, ble vi enige om at han skulle ta det til våren 2008, forteller Nordahl.

Våren kom og gikk, og ingenting skjedde. Så gikk sommeren og høsten, 2008 og 2009.

-– Sopp og frost gjør at garasjedøren blir stående i spenn, og den har bare blitt mer og mer vrien. I vinter hjalp vaktmesteren meg en gang, og sa at han ikke kunne gjøre mer da, men at han skulle se på det til våren. Han nevnte også at forrige leier hadde hatt samme problem, sier Nordahl.

Bom fast

Da døren nå i januar satt bom fast, ringte han i sin fortvilelse til styrelederen i borettslaget.

– Dette er ikke styrets ansvar, sa hun, men det må det da være? Jeg betaler leie for garasjen, og etter det jeg har funnet ut etter samtaler med politiet og Forbrukerrådet er utleier pliktig å sørge for at jeg har uhindret adgang, sier Nordahl.

– Jeg kommer ikke inn og kan ikke føre tilsyn med bilen min, som har stått tilkoblet el-anlegget siden 17. januar. Forsikringsselskapet sier at dette regnes som uaktsomhet og at all eventuell skade vil være mitt ansvar, sier Nordahl bekymret.

Lei av å vente

Da vi møtte Nordahl var han lei av å vente. Lei av å ikke kunne kjøre noe sted. Lei av å ikke kunne gå noe sted, fordi rullatoren lå bak i bilen. Og han var lei av å være totalt avhengig av sin yrkesaktive kone. Dagene ble stort sett tilbrakt innesperret i leiligheten i Skiferveien.

– Jeg er med vitende vilje blitt tildelt en "sommergarasje". Ingen har fortalt meg at klagen min er blitt avvist. I over to år er jeg blitt holdt for narr, raser Nordahl. Da Nordahl viste frem garasjen til Nordstrands Blad, kom vaktmesteren plutselig forbi.

– Vi var jo enige om at vi skulle ta det til våren, når telen har gått, sier han.

– Våren 2008, ja, svarer Nordahl opphisset og må sette seg inn i bilen.

Vi spør vaktmesteren om han skjønner at Nordahl er fortvilet over situasjonen og om det er mulig å få gjort noe med dette umiddelbart.

– Joda, det kan jo hende det. Men dette er en borettslagsak. Han får henvende seg til styret, sier vaktmesteren, som ikke ønsker å uttale seg ytterligere.

Brev til styret

– Jeg betaler leie for denne garasjen og synes dette er graverende. Man må ta vekk asfalten og grave en grøft foran døren, men med min lille pensjon har jeg ikke råd til å hyre inn noen for å gjøre dette. Det er ganske fortvilet, sukker Nordahl.

Etter råd fra Forbrukerrådet sendte han i helgen klagebrev til samtlige styremedlemmer med krav om et skikkelig svar innen to uker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere