*Nettavisen* Nyheter.

Utfordrer Obos-prosjekt på Munkelia

MUNKELIA: Obos vil bygge boliger her, men Plan- og bygningsetaten ønsker lavere høyder og utnyttelsesgrad enn det som ligger i forslaget fra Obos. Foto: Foto: Kristin Trosvik

Obos og Plan- og bygningsetaten (PBE) er uenige om byggehøyder i det planlagte boligprosjektet på Munkelia.

Klikk på bildet for å forstørre.

NYE MUNKELIA: Obos ønsker et bygg i 5-8 etasjer vendt mot Langbølgen. SKISSE: TAG ARKITEKTER

MUNKELIA: Obos Nye Hjem vil bygge rundt 79 leiligheter kombinert med barnehage og forretning/bevertning i Langbølgen 39, Munkelia. Saken ligger til høring frem til 23. juni.

Obos ønsker blokker i 5-8 etasjer mot Langbølgen og et punkthus i 5 etasjer mot Mikrobølgen.

Dagens bygningsmasse, med Kiwi og bakeri, skal rives. Obos legger opp til et næringslokale som kan huse bakeriet, men dagligvarebutikken får ikke plass.

LES OGSÅ: Naboer ønsker ikke 90 boliger her

Kommunen med eget forslag

Plan- og bygningseten fremmer et eget alternativ til Obos' forslag. Etaten ønsker lavere byggehøyde mot Langbølgen, maks 5 etasjer, og lavere utnyttelsesgrad.

Etaten begrunner dette med at planprogrammet for Lambertseter anbefaler maks 4-5 etasjer og at eksisterende bebyggelse består av lavblokker i 4-5 etasjer, og rekkehus i 2 etasjer (med unntak av høyblokken i 9 etasjer).

Etaten mener forslaget for øvrig er tilpasset bebyggelsen i området.

LES OGSÅ: Her skal rives og bygges leiligheter

– Ikke gjennomførbart

– Vi mener det planlagte konseptet med relativt høy utnyttelse av tomten harmonerer godt med kommunens strategi om utvikling i områder nær kollektivtilbud og senterfunksjoner, sier Einar Thorsrud, prosjektsjef i Obos Nye Hjem AS og legger til:

– Det er etter vår vurdering feil å ikke prioritere bymessig utvikling langs T-banen. Et nedskalert prosjekt som kommunens forslag, betyr større press på mindre urbane tomter.

Thorsrud mener også at Oslo kommunes forslag har en utnytting som ikke gjør prosjektet gjennomførbart, fordi det vil gi for dyre boliger.

LES OGSÅ:

Frykter ny høyblokk i 13 etasjer på Bergkrystallen

Vil stanse sykkelvei på Lambertseter

Nye tegninger for Lambertser senter sør

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag