RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utfordrer Solheim


Kari Haug Warberg talte imot all form for barnehage-utbygging på Idioten. Foto: Anne Marie Huck
Kari Haug Warberg talte imot all form for barnehage-utbygging på Idioten. Foto: Anne Marie Huck
Valleløkken Bolteløkka Velforening utfordrer miljø og utviklingsminister Erik Solheim til å ta grep om full bevaring av "Idioten".

ST. HANSHAUGEN: - Vi har sendt brev til miljvernministeren på vegne av vellet, sa en svært så opplagt beboer og medlem i Vallløkken Bolteløkka velforening Kari Haug Warberg på bydelens åpne halvtime forrrige tirsdag.

Tradisjonen tro ble beboerenes forum for innspill til politikerne rimelig raskt utvidet til nærmere to hele klokketimer, med lange og korte appeller for særlig å ivareta friområdet "Idioten". Velforeningen forventer svar fra Solheim, og ønsker å utfordre ministeren og St. Hanshaugen-beboeren på å jobbe for fullstendig ivaretagelse av bydelens grønne lunger, siden Solheim selv går inn for nettopp dette.

Friområde for barn

Temperaturen var høy i salen da beboerene talte mot barnehageutbygging på området på Adamstua.

- Barna mellom 5 og 12 år trenger jo også et sted å være, sa tidligere rektor på Bolteløkka skole Liv Dietrichs og høstet applaus. Hun foreslo heller å gjøre hele området til friområde for skolebarna, og ta vekk familiebarnehagen som ligger på toppen av haugen.

Operaen?

Man kunne nesten trodd at man var i Operaen eller på teater, da BU- salen med ett ble forvandlet til en evig arena for applaus for de talende.

Ingen av beboerne vil gi opp noe av friområdet på Idioten til barnehagebygging, selv om utbygger Erik Berg Jacobsen prøvde å vise til nye tegninger fra arkitekter.

- Jeg skjønner ikke hvordan du vil bygge en barnehage uten en gang å ta med utearealet på tegningene, sa en irritert Rune Aale-Hansen(H). Bydelsutvalget gikk inn for å bestille en utredning fra Omsorgsbygg for å se på muligheteen for å bygge en barnehage på Idioten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere