Utfordret fordommene i Vallhall

Til tross for panikk under en hodebunnsmassasje, og stor skepsis til Jesus-healing, koste Katinka Hellum (17) fra Bjølsen seg på Alternativmessen i helgen.

Valle: Finnes det liv på andre planeter? Har mennesker usynlige hjelpere? Er det mulig å spå fremtiden.
Nettopp slike spørsmål kunne man bli klokere på i Valhall Arena i helgen. Der ble nemlig Europas største alternativmesse arrangert med foredrag, kurs, konserter og utstillere av den mer utradisjonelle sorten.
Blant røkelse, krystallkuler og healere var to fornøyde besøkende; Katinka Hellum (17) fra Bjølsen og Nanna Christensen (17) fra Vålerenga.
Alle burde dra på Alternativmessen. Her opplever man masse fascinerende og får virkelig utfordret fordommene sine, sa Katinka. Selv om de to skoleelevene ser på seg selv som åpne for det alternative, slo ikke alt like godt an: Såkalt Jesus-healing så tvilsomt ut, og jeg fikk panikk da noen uoppfordret begynte å massere meg i hodebunnen med et apparat som lignet på en edderkopp, lo Katinka.
Like ved de to jentene befant Sardar Khalsa (52) seg. Vanligvis jobber han med data, men i helgen sto han på stand og promoterte ayurvedisk te.
Ayurveda stammer fra India og er en naturlig måte å balansere kroppen på. Jeg kan garantere at folk vil føle seg bedre dersom de drikker denne teen, sa han før han selv tok en stor slurk av et hvitt plastbeger.
En av messens siste, og kanskje mest populære aktiviteter, var søndagens foredrag om dyrekommunikasjon. Det var kamp om plassene inne i den lille garderoben som fungerte som lokale, og flere måtte skuffet innse at de ikke fikk oppleve dyretolk Astrid Moe (53).
Det er utrolig morsomt å kommunisere telepatisk med dyr. De er både humoristiske, ironiske og sarkastiske, fortalte Moe. Hun mener også at dyr kan fungere som problemløsere: En dag ble jeg kontaktet av en fortvilet dame. Hun fortalte at katten hennes hadde begynt å gjøre fra seg i ektesengen. Da jeg pratet med katten hadde den følgende beskjed til eieren: "Ærlig talt mamma, nå må du skjønne at du må gå fra mannen din. Han har en kvinne på si og lurer deg for penger". Alt viste seg å stemme, sier Moe. Så se ikke bort fra at det var flere som brukte ukens siste kveld på å loppe Fido for en sannhet eller to.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.