RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utfordringer i kø!

Vi kom oss gjennom budsjettprosessen i desember og har nå et budsjett som det skal bli utfordrende å leve opp til. Det som traff Nordre Aker bydel hardt i 2005, var jo oppveksten av tre store hybelhus (i Lillo og Tåsen-områdene), og kostnadene som fulgte med det. Et betydelig antall sosialklienter hadde plutselig fått adresse Nordre Aker, og vi skulle betale regningen uten å ha fått midler til det fra kommunen. Klientene kom fra andre bydeler og fra andre deler av landet. Sosialregnskapet vårt este ut over budsjettrammene, og vi fikk et underskudd på 15 mill.kr i løpet av relativt kort tid. Underskuddet bærer vi med oss videre, sammen med kostnadene de nye klientene medfører i 2006, hvis ikke noe blir gjort. Refusjonen vi får fra kommunen kommer for sent og utilstrekkelig.
Heldigvis har vi en våken administrasjon som tok opp saken sentralt, og vi håper nå at vi får til et forlik hvor andre bydeler og kommuner tar ansvar for sine klienter.
På den ikke-sosialistiske siden hadde vi møter med våre foresatte i Byråd og Bystyre, og møtte forståelse for at massemigrasjoner over bydelsgrenser (som et resultat av griskheten til noen eiendomsbesittere) ikke kan aksepteres. Ett av hybelhusene opererte totalt ulovlig og vil nå bli avviklet. De to andre vil fortsette, men i mer ordnede former.
I februarmøtet i Bydelsutvalget var det tverrpolitisk enighet om at utkjøring av masse fra det nye høydebassenget i Vettakollen må skje korteste veien til Slemdalsveien, og ikke i omvei via Sogn og Gaustad-området. Det blir galt å bruke 10 mill.kr ekstra til å forlenge tunnelen østover (til nabobydelen Nordre Aker!) og derved også måtte frakte ut 35% ekstra masse. Vestre Aker bydel har garantert et annet syn på saken. Den blir avgjort i Oslo byutviklingskomite i 2. kvartal, regner jeg med.
Nordre Aker er blant bydelene som vokser raskest i folketall. Nye leiligheter har "skutt opp" på Sogn, Grefsen og Kjelsås. Det kommer også flere innflyttere i Nydalen, på Frysja og Kringsjå. Dette legger press på kapasiteten i skoler, barnehager og på andre tjenester. I tillegg har fødselsratene nådd et gledelig rekordnivå. Vi bygger ut barnehager fortere enn noen gang, og har allikevel problemer med å holde følge med utviklingen! Bydelsutvalget har gjort klart hva vi anser som viktige parametere i områdeanalysen for Frysja-området. I møte med kommunens Utdanningskomite ba vi om å få skole i Nydalen, og har berettiget håp om å få det. Manglende skolekapasitet i Ullevål- og Kjelsås-området ble samtidig påpekt.
Ellers er vi i Fremskrittspartiet pådrivere for å få til et ringbuss-system i bydelen (Kjelsås- Grefsen- Solemskogen Storo- Nordberg - Korsvoll) Vi slutter fullt opp om Eldrerådets forslag som skal bidra til at folk i bydelen får bedre adkomst til andre deler av byen. I dag er det lange gangavstander til offentlig kommunikasjon for et område med flere tusen mennesker.
Ellers vil jeg benytte anledningen til å gi honnør til bydels-administrasjonen. Når budsjettkuttene har kommet, har administrasjonen vært de første til å stramme eget belte, slik at mest mulig av pengene skal gå til brukerne av tjenestene som bydelen yter. Den sentrale administrasjonen er nå godt under halve størrelsen av det våre gamle bydeler Sogn og Grefsen-Kjelsås ville hatt (samlet). Ute på tjenestestedene arbeides det hardt og uselvisk. Nivået av klager fra brukerne er på rekordlavt nivå. Dette vitner om en brukerorientert ledelse og stab som jobber effektivt til bydelens beste. Måtte det fortsette slik!
Tor Løken
BU-politiker (FrP)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere